Den store brød konspirasjonen

Jeg vokste opp med kneipen. Kneipbrødet er en institusjon i mine øyne.

Kneipbrødet er oppkalt etter Sebastian Kneipp (1821–1897). På  Wikipedia står det bl.a.  “Kneippbrødet kom til Norge etter at forlagsbokholder Søren Mittet fikk med seg brødoppskriften etter et kuropphold i Bayern. Baker Hansen i Oslo fikk i 1895 dr. Kneipps lisens til å bake og selge brødet. Navnet ble forøvrig raskt kopiert av andre bakerier. “

Sebastian Kneip http://no.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Kneipp

Selv om jeg liker andre spennende brød typer, går jeg alltid tilbake til kneipen. Om jeg finner den i butikken da.

For det er et faktum at alle matvarekjeder har kneip til salgs for under 10 kroner. Men sjansen for at du finner den er svært små.

Kneip kjøpt på Bunnpris. De hadde den jo!

Og dette irriterer meg. Det er tydelig at “tilbudskneipen” kun er lokkevare, men skal ikke selges. Den brukes for å lure deg til å kjøpe brød til 30 kroner i stedet. Og dette er selvsagt bevisst fra butikkens side. De tjener mye mere på å selge deg de rådyre brødene. Derfor velger de ofte å ikke ha brødet i hyllene. Muligens så legger de ut et brød eller to om morgenen. Men meningen er helt klar. De skal fort gå tomt om de har lagt det ut. Du skal ikke få kjøpt det, selv om de skryter av å ha det.

Om dette er en holdning som stammer fra kjedenes hovedkontor, eller om det er butikksjefene som lærer dette på “handelshøyskolen” aner jeg ikke.

For all del. Noen butikker er mye bedre enn andre.

Min erfaring fra Majorstua området er at det kun er Bunnpris i Kirkeveien som ofte har kneipen klar for salg til ca. 7 kroner.

Rimi i Harald Hårfagresgt. 2 har så og si aldri et rimelig kneipbrød til salgs ved 12 tiden på dagen. De få gangene jeg har funnet brødet, har det ligget gjemt på fullstending feil hylle, langt unna tilbudsskiltet. Tilfeldig?

Joker i Kirkeveien har heller aldri et billig kneip brød til salgs enda de skryter av å ha det.

Dette er å blir en gjenganger i svært mange butikker. Derfor, om du ikke finner kneipen og ønsker den, spør betjeningen! Grav og plag dem. Spør om de har hatt den i dag, eller om de med vilje ikke vil selge deg brødet.

Det butikkene forøvrig burde tenkt på er at enkelte store familier, sparer hundrevis av kroner på å kjøpe tilbuds kneip, og at dette kan være avgjørende for hvor en velger å handle.

Så butikkene som bevisst prøver å lure oss med kjipe (kneipne) triks taper antagelig bare på dette.

Her er en humoristisk video vi laget i høst, om hvordan vi forestiller oss at butikkene og kjedene gjennomtenker brødsalget. Stor takk til Christopher Smith-Petersen og hans fabelaktige tolkning.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.