Icebar Oslo åpner på nytt

2 Februar åpner Icebar Oslo opp på nytt. Denne gangen i ny drakt. Icebar pleier å bytte ut innventaret noen ganger i løpet av året. Denne gangen var temaet “Arktis under isen”.

Nei da, du trenger ikke dykker sertifikat. Du trenger bare godt humør og litt utforsker trang. For midt i Oslo finner du nok den mest unike baren du kan oppleve i Norge.

Hyggelig smilende betjening hadde de også.

Iskunst designerene Mikael Nille Nilsson og Sofi Ruotsalainen har skapt en undervanns verden fullt av fisk, “is”magneter og blekksprutsofa.  Alt inspirert av Jules Vernes “Nautilus”. 54 ton is laget av vann fra Torneelven i Lappland, Sverige, gikk med. Nei vannet vårt her i Norge er ikke bra nok for disse kunstnerne. Men når en ser resultatet, så må en ta dem på ordet, for flott er det.

Du trenger ikke være redd for å fryse. De har varme “vintercapes” med votter og til og med støvler skulle du ikke være kledd for anledningen.

Og inni alt dette kan du nyte svært spesielle drinker som Captain Maury`s Confession (Jose Cuervo, grapefruit, vanilla), Cousteau (Monin pear og Mercier Brut) eller en Lysholmen Linie, alt servert i isglass selvfølgelig.

Ja drikkemenyen var variert og virket svært så smakfull. Desverre var jeg der på tidlig ettermiddags pressevisning, så det ble ikke mulighet til å smake alle (turte ikke spørre etter mer). Men Smackwater Jack (Captain Morgan, Spiced Winterberries, Citrus) falt absolutt i smak.

En Smackwater Jack i isglass

Prisene var det egentlig ikke så mye å si på. 160 kr for å komme inn, da inkluderer det en drink. Refill for 85,- Usikker på om du kan ta med deg glasset hjem som souvenir når du har drukket det opp, men da bør du i såfall ha drosjen ventende utenfor så du er kjapt hjemme, og med plass i fryseren.

De anbefaler at du ringer på forhånd da det er begrenset plass, men turen er absolutt å anbefale. Jeg vet jeg skal innom å prøve meg på flere av drinkene en kveld.

Du finner dem i Kristian IV`s gate 12.

http://www.icebar.no/

En Ismagnet???