Uruguay Biff med Røsti Cocotte poteter

Biff har jeg desverre ikke hjemme så ofte. Ikke fordi jeg ikke liker det. Jeg elsker en god biff. Men så sjeldent at en finner god kvalitet til en fornuftig pris. Ofte er det 2. sortering på det en kjøper i butikken. Det beste går ofte til restauranter.

Kom over ytrefilet fra Uruguay på Joker nå. Grei pris, 199,- pr. kilo. Uruguay? Blir du skeptisk? Det trenger du ikke. Uruguay er en av verdens største eksportører av kjøtt. De gikk forbi Argentina i fjor visst nok. De har også noe av de strengeste reglene for oppdrett. Null toleranse for antibiotka og hormoner. Hver frittgående okse/ku har 15 000 kvm med lekeplass. Foret kun med gress uten tilsetningsstoffer. Og en kan spore hver pakke med kjøtt helt tilbake til dyret det kom fra.

Så det er trygt.  Og smaken er bra. Skulle ønske det ble importert mere kjøtt fra fra dette fasinerende landet. Les mere om kjøtt fra Uruguay her.

Forøvrig liker jeg bedre ytrefilet i stedet for indrefilet. Er som regel mye mere smak i kjøttet. Og mørhet, vel, jeg har tenner til å tygge med. For all del, det var overhodet ikke seigt da.

Så var det maten da. Litt luksuriøst for en mandag, men jeg kunne ikke dy meg.

Først satte jeg på Røsti Cocotte poteter.

Mens jeg ventet på potetene, så gjorde jeg klart tilbehør til biffen.

Når potetene var ferdig og tatt ut, så skrudde jeg opp ovnen til 250-300 grader og satte inn en rist. Full fart på temperaturen med andre ord.

Så satte jeg på en stekepanne med litt olje. Krydret biffen med salt og grovkvernet pepper.

Brunet biffen i stekepannen. Ca. 30 sekunder på hver side.  Så la jeg den på risten inni ovnen for å gjøre seg ferdig der.

La også en stor hel sjampingjong ved siden av den.

Mens biffen koste seg i ovnen, stekte jeg noen tynne skiver gulerøtter.  Deretter hadde jeg en skvett “reste” rødvin i pannen, og kokte den ut. Dette ble en nydelig sjysaus.

Biffen var ferdig etter 4-5 minutter. La den på benken for å hvile i et par minutter før jeg serverte den. Når den hviler, fordeler saften seg inni kjøttet.

En tomatsalat ble også servert med, men kuttet tomatene i grove firkanter i stedet for i skiver denne gang.

En perfekt start på uken.

 Joker har ytrefileten til salgs fra frysedisken denne uken. Anbefales.