Turbo Kish

Nei, jeg har ikke stavet det feil. Men, når jeg lager mat, jukser og gjør som jeg vil, kan jeg også sette navn på ting som jeg vil.

Ja dette ligner veldig på Quiche. Men som vanlig, lager jeg den på min egen måte for å spare tid. Dette er en stor oppskrift som passer til 4 store porsjoner.

Først deigen. Samme deigen som i pizzarull, men jeg tilsatte litt Parmesan ost i den.

Oppi en bolle, hadde jeg 2 dl mel, 1 ts bakepulver, 2 ss revet Parmesan ost, litt salt. Blandet dette sammen, tilsatte så et egg, ca. 1 dl melk som jeg lunket kjapt i mikrobølge ovnen. Tilsatte litt mel eller vann, for å få den passe arbeidsvillig. Knadde den i 2 minutter. Denne deigen kan godt være litt mykere enn vanlig.

Så smurte jeg en form med fett, og slo, dyttet og presset deigen på plass.

 


Så stekte jeg denne i ovnen i ca 2 minutter på 180 grader, for at deigen ikke skulle være bløt når jeg skulle fylle den.

I mellomtiden, hadde jeg oppi en bolle, 5 egg, 2 store ss Parmesan ost, en halv løk som jeg finhakket, 4 finhakkede soltørkede tomater, og en pakke med bacon , skåret i små biter(la litt til side for å ha på toppen), og 8 skiver gulost som jeg delte i små biter. Litt salt og nykvernet pepper.

Rørte dette godt sammen.
Tok ut formen med deig, og fylte blandingen oppi. La litt finhakkede soltørkede tomater på toppen sammen med litt bacon, og strødde Parmesan på toppen.


Stekte dette i ovnen i ca. 15 minutter på 180 grader. For å se om den er ferdig, kan du bare stikke litt i den. Den bør ikke være særlig bløt, men ikke la deg lure av osten som er myk.

Serverte dette med salat, og brød. Og selvsagt, hjemmelaget “ikke ekte Vinagrette”.
Nydelig sommer mat som er enkelt å lage. Smaker godt kaldt også.