Fylt bakt potet

Hvem har ikke tatt seg en bakt potet mens en sjangler hjem fra byen en sen lørdags kveld? Og grunnen til at de selges, er jo for at det er billig å lage (rundt 10 kr. kiloen for potet utenfolie), og svært lett.

Ok, det tar tid. En bakt potet bruker en drøy time i ovnen, og jeg har forsket og forsket på kjappere metoder på å få det gjort raskere, uten særlig hell. Jo da en mikrobølge ovn kan hjelpe, men det blir ofte ujevnt kokt. For det er nettopp det som skjer, du koker poteten.
En spiker(ren selvsagt) i midten kan hjelpe noe under baking i ovn, men jeg har vel egentlig avfunnet meg med at dette må bare ta sin tid. Det er jo ikke hardt arbeid.

Så, en stor, vasket bakt potet, settes på et stekebrett. Ikke bruk aluminiums folie. Strø gjerne litt havsalt på brettet først. Dette gir god smak og litt sprøere skinn. Avhengig av størrelsen, tar dette ca. 60-75 minutter på ca. 180-200 grader.

I mellom tiden laget jeg lytt fyll. Her er det et mangfold av muligheter. Jeg ville ha noe mere som en middag, ikke snack.

Jeg tok ca. 100 gram svineskjøttdeig, og stekte dette i panne med olivenolje, sammen med 1/2 finhakket løk, et fedd hvitløk, tuppen på en rød chili som jeg finhakket, 2 hermetiserte tomater, og litt hermetisert mais. Litt salt, pepper og basilikum. Satte dette litt til side.

Når poteten var ferdig, skar jeg av toppen på langs.

Så hulte jeg ut en del av potetkjøttet med en skje. Pass på at du ikke graver for dypt, og lager hull i poteten. Kjøttet fra poteten blandet jeg sammen med kjøttfyllen jeg hadde laget.

Fylle poteten, en skive eller to med ost på toppen (gjerne også litt parmesan), og 3-4 minutter i ovnen for å smelte og brune osten.

Dette er snadder.
Mulighetene for fyll er jo enormt. I poteten altså. Bare bruk fantasien og tøm kjøleskapet oppi.