Test: Smart365 Entrecôte fra Namibia

Det er ikke til å komme unna det faktum, at å importere storfe kjøtt fra andre verdensdeler tusenvis av kilometer unna, er rimeligere enn å kjøpe lokalt. Men hvordan er kvaliteten?

namibiaentrecote

Smart 365 som er Rimi og ICA sitt eget merke, har bl.a. denne entrecôten som selges i litt tykke stykker. Den jeg fant var på nesten 800 gram og kostet kun 169,- pr. kg. Og det er rimelig.

Dette kommer fra det sydvestlige afrikanske landet Namibia. For de som tenker på Ebola, så vær ikke redd. Namibia ligger langt unna de smittede regioner, og har ingen registrerte tilfeller pr. skrivende stund.

Jeg brukte litt tid på å finne det rette stykke. Av de 8 pakkene som lå i disken, var det bare 2 som var godt marmorert. Storfe kjøtt, og spesielt entrecôte bør være bra marmorert. Marmorering er naturlig fett i kjøttet, som gir bedre smak.

namibiaentrecote2

Dette store stykket kunne jeg ha helstekt. Det finnes ikke et bedre del av storfe til hel-steking i min bok. Det blir bare utsøkt.

800 gram kjøtt på en person, selv over 2-3 dager blir litt drøyt. Men det blir 4 store biffer på ca. 200 gram av dette, og da har jeg biff middager liggende klart i fryseren. Det blir jo bare ca. 34 kroner biffen.

Jeg valgte derfor som sagt å skjære biffer og pannesteke en av de.

namibiaentrecote3

 

Tilberedningen var enkel. Jeg krydret med kun salt og pepper, og stekte den medium/rå i en panne med nøytral olje.

namibiaentrecote4

 

Konklusjon:

Først var det prisen. 169,- pr. kg for ferdig-mørnet entrecôte er svært gunstig. Det skal godt gjøres å finne det særlig rimeligere.

Så var det mørheten da. Jeg har kjøpt billig kjøtt før, og mørheten har ofte vært bare sånn passe. Entrecôte er og skal selvsagt ikke være like mørt som indrefilet. Dette kjøttet overrasket meg. Det var mye mørere enn forventet. Jeg må si at selv lokalt kjøtt til 3 ganger denne prisen ofte ikke er like mørt.

Smaken av kjøtt som importeres er ofte litt tørt. Enten fordi det fryses en eller annen gang på veien, eller fordi det ligger å tørker i variable temperaturer på reisen. Det var ikke tilfelle her. Det var svært så saftig. Og smaken var veldig bra. En god og ren storfe smak.

Dette er kjøtt jeg anbefaler på det varmeste. Men obs. Når du velger pakken, se etter den med mye marmorering. Jeg hadde gitt 6 stjerner hadde det ikke vært for at 6 av de 8 pakkene jeg så på var nesten helt uten marmorering. Men en solid 5 av 6 for denne jeg fant, uten tvil. Løp og kjøp, en god biff middag er ikke så dyr som du tror.

Terningkast 5

Jeg serverte saltbakte poteter og mais med rømme til.

namibiaentrecote5


2 comments

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.