Test: Fårikålkjøtt fra Kløver og Bunnpris

Jeg hadde vel strengt tatt ikke planer om en anmeldelse av fårikålkjøtt i dag. Jeg skulle bare sette på en kjele i anledning “fårikålens dag” som skjer i morgen.

Men når jeg så på pakken med det billige fårikålkjøttet, så ble jeg så gledelig forbauset.

Kløver, som er eget varemerke til Bunnpris, har flere ganger tidligere overrasket meg med gode tilbud på gode varer.

Men når en kjøper det som muligens er en av byens(landets?) rimeligste ferske fårikålkjøtt, så forventer en ikke all verden.

farikaltest1

Litt fakta.

  • Fårikålkjøttet er ferskt, og av forparten på norsk lam.
  • Pakkene er på litt over 1 kg.
  • Prisen er kr. 49.90 pr. kg. (Ref. september 2015)
  • Selges på Bunnpris.

Så hvordan testet jeg dette?

Vel, helt normalt. Jeg satte over en kjele fårikål, med kun salt og pepper som krydder. Vanligvis liker jeg mye rosmarin og hvitløk i også, men siden jeg plutselig hadde bestemt meg for å teste dette kjøttet og skrive om det, valgte jeg en tradisjonell fremgangsmåte på fårikål.

Dommen:

Det første som slo meg når jeg åpnet pakken og så på kjøttet, var at stykkene var veldig store. Men ikke bare var de store, det var også mye kjøtt. Overraskende mye. Det var såpass at jeg måtte snike meg tilbake til butikken for å sjekke pakkene. Det kunne jo være at jeg bare var heldig. Men fra det jeg kunne se, var dette faktisk normen.

farikaltest2

Ja de stykkene var så store at det nærmet seg for stort. Skal jeg bedrive flisespikkeri, så var det størrelsen på kjøttstykkene sin skyld at min fårikål måtte koke 30 minutter ekstra. Men i etterkant så setter en jo pris på mye kjøtt på store stykker, så det blir vanskelig å trekke noe poeng for dette.

Fargen på kjøttet så veldig bra ut, og det luktet godt.

Når fårikålen var ferdig, var det på tide å smake.

farikaltest3b

Dette var veldig bra kjøtt. Frisk god lammesmak. Mørheten bestemmer en jo selv med fårikålkjøtt. En må koke det lenge nok. Men det var ingen trevler eller sener som var til sjenanse. Og om en tør/liker å smake på fettet, vil dårlig kjøtt røpe seg lett. Her var det god smak hele veien. Det er jo tross alt fettet som gir mye av den gode fårikål smaken vi elsker.

Når en sammenligner pris og kvalitet, må jeg gi det dette en sterk 5 av 6 mulige poeng. Jeg tør ikke gi 6 før jeg har smakt det dyreste fårikålkjøttet på markedet, for sammenligningens skyld. Men jeg nøler ikke et sekund på å anbefale dette produktet, selv til kresne fårikål elskere. Tror jeg må kjøpe en pakke til i morgen.

farikaltest4

 

Terningkast 5

Løp og kjøp!
Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.