Test: Kløverkjøtt Ytrefilet

Helt grei biff til en grei penge.

I disse dager har bunnpris hatt tilbud på ytrefilet og entrecôte fra Kløverkjøtt, deres eget slakteri. 169,- kg er jo billig, så dette måtte testes.

På min lokale Bunnpris, måtte jeg lete litt til jeg fant en ytrefilet som var marmorert og så fin ut. De fleste kjøttstykkene hadde lite eller ingen marmorering.

Men jeg fant en, ja kun en, som så bra ut.

Når jeg åpnet pakken, synes jeg stykke så litt rart ut. Skjevt skåret, med en flik som hang og slang som et dypt krigsskade. Slakteren hadde tydelig bommet med kniven. Den var også skåret veldig skjevt.

Jeg satte den sammen så g0dt jeg kunne, og krydret med kun salt og pepper. Stekte den sånn som jeg liker den, medium rå. Lot den hvile i 2 minutter før jeg skar i den.

Smaken var helt ok. Ja faktisk litt bedre enn jeg hadde forventet. Litt seig var den dog. Bra marmorering er ingen garanti for mørt kjøtt. Den hadde bra med safter, den var overhodet ikke tørr.

Men for all del, prisen tatt i betrakning, er dette en helt grei biff.

 

Terningkast 3

Matmesterens ytrefilet som jeg fant til 5 kroner mindre pr.kg. på Rimi var like god på smak, men bedre skåret, og kanskje en tanke mørere.

 

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.