Test: Kløverkjøtt ytrefilet av storfe

Kløverkjøtt har mange tilbud hos Bunnpris. Denne uken har de ytrefilet av storfe, og denne ville jeg prøve.

Prisen var svært rimelig. Lenge siden jeg har sett ytrefilet til kun kr. 169,- pr. kg. Riktignok er den frossen, men likevel, dette er billig. Selv ikke når kjøttet er importert, ser vi denne prisen på ytrefilet. Men dette var fra Norge, i flg. pakken.

kloverytre1

Jeg hadde derfor ikke de store forventningene. Pris og kvalitet har en tendens til å gå hånd i hånd.

Det første jeg legger merke til er at jeg synes fileten er liten og smal. Minner overhodet ikke om en voksen ku. Det er mest bredden jeg tenker på. Kanskje de har små kyr hos Kløverkjøtt?

Fargen var ellers grei, men det var lite marmorering. Det trenger ikke bety så mye på ytrefilet, da det ofte er lite av det der. Fileten var ellers godt renset for slintrer, så slakteren hadde gjort en bra jobb her.

kloverytre2

For å teste denne på en ærlig måte, skar jeg den opp til biff. En biff med løk er jo en grei måte å finne ut av kvaliteten. Krydret derfor kun med salt og grovkvernet pepper.

Stekte den medium, lot den hvile i 5 minutter før jeg serverte den.

Smaken var godkjent. Syntes den kanskje ble en smule tørr, men for å ha vært frosset, er dette noe en kan/må forvente. Det var overhodet ikke ille.

Jeg hadde også forventet at den var litt seig. Jeg hadde bare delvis rett. Den var overhodet ikke så vanskelig å tygge som forventet. Den hadde selvsagt tålt noen dager til med modning, men det var helt klart akseptabelt.

Så dommen? Løp og kjøp. For denne prisen på Norsk ytrefilet er sjeldent, og kvaliteten er helt klart akseptabelt.

Terningkast 4

Biff med løk er en fin måte å teste ytrefilet på.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.