Test: Kløver Entrecôte

Kløver, Bunnpris sitt eget varemerke har kommet med mye de siste par årene. Kylling, storfe og fisk. Noen av produktene er både billig og bra. Og noen mangler litt for å kunne forsvare prisen. Jeg testet Kløver sin entrecôte.

kloverentrecote1

Kløver gikk hardt ut til å begynne med, med svært gode priser på kjøtt. Men jeg ble ikke så imponert over prisen denne gangen. 209 kroner kiloen for entrecôte kan egentlig ikke regnes som billig. Men de skryter jo av “Mørt storfekjøtt med fin marmorering. Saftig og velsmakende.”

Vel, vel. Jeg må innrømme at jeg nok sikkert kunne ha “blad” litt i utvalget for å finne en som så bedre ut, men jeg valgte å plukke en pakke helt blindt.

Jeg ble ikke videre imponert over marmoreringen. Det var litt å finne, men langt i fra så mye som er ønskelig i en entrecôte. Men kjøttet hadde en grei farge. Kunne kanskje ha vært en anelse mørkere i kjøttet? Var kanskje kjøttstykke litt for lite modnet?

Som vanlig når jeg skal teste kjøtt, krydrer jeg kun med salt og pepper. Deretter steker jeg den i panne med nøytral olje til den blir medium rå.

kloverentrecote2

 

Jeg lot selvsagt biffen hvile litt før jeg skar i den.

Den var sånn passe saftig. Hverken mer eller mindre. Og kjøttet var fast og fint, men mørt vil jeg ikke kalle det. Ok, entrecôte skal ikke være så mørt at du kan spise det med skje. Her skal det være litt motstand. Men likevel var denne kanskje en anelse for seig.

Smaken derimot var helt grei. Personlig savnet jeg kanskje enda mer fett langs ytterkanten på denne. Og mer marmorering, for marmorering er fett det også. Det er dette fettet som gjør en entrecôte til min favoritt-del på storfe.  Det er fettet som gir den gode smaken. Det er fettet som gir nytelsen.

Når jeg tar pris og smak med i betraktning, så var denne opplevelsen helt grei. Hverken mer eller mindre. Hadde prisen vært litt lavere, noe Kløver og Bunnpris står for siden dette er deres eget billigmerke, ville den fått en stjerne mer. Men jeg nøyer meg med solide tre stjerner av seks mulige. Jeg ble ikke skremt fra å kjøpe igjen, men jeg ble heller ikke imponert. Kanskje om jeg hadde brukt litt tid på å lete etter den som var mest marmorert ville opplevelsen blitt bedre.

Terningkast 3

Og om du lurer, så serverte jeg denne til slutt med (frosne)aspargesbønner stekt med løk, ovnsbakt tomat, og Hasselback poteter. Som saus freste jeg litt Creme Fraiche i pannen og spedde ut med en skvett melk.

kloverentrecote3

kloverentrecote4

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.