Test: Gilde Nakkekotelett Chilikrydret

Jeg pleier ikke kjøpe ferdig-krydret mat. Jeg synes produsenter alltid krydrer for lite. De tør aldri ta sjanser. Men denne pakken havnet i matkurven min i dag. Jag aner ikke hvorfor. Ok, jeg er veldig glad i nakkekoteletter.

gildenakkekott

Men som sagt, jeg kjøper sjeldent ferdig-krydret mat fordi produsenter skal alltid “safe” seg. De tør ikke ta i skikkelig. Derfor er stort sett all ferdig-krydret mat middelmådig og kjedelig. De ønsker å treffe flest mulig kunder med produktene sine. Resultatet er at alle er mellomfornøyde.

Skulle gjerne sett noen produsenter ta i skikkelig, og heller advare på pakken at dette kjøttet passer kanskje ikke for alle. F.eks. “Advarsel, her smaker du mye chili!” eller “Advarsel, dårlig ånde forventes!”

Gilde har, som flere selskap, gått hardt ut for å kapre grill-entusiaster. Må innrømme at jeg lurer på om all den satsingen på grillmat i vårt land er lønnsomt. Er det virkelig så mange som griller så ofte, at det lønner seg med så store produktspekter?

Vel dem om det.

Gilde sin chilikrydrede nakkekoteletter egner seg uansett både på grill og i panne.

Kjøttstykkene ser veldig fine ut, de er uten ben.

Krydderet som er brukt er løk, chili og hvitløk. Jeg har derfor på kun litt salt og pepper, og steker stykkene i panne med en nøytral olje.

Førsteinntrykket er ganske positivt. Kjøttet er bra. Passe mye fett. For det skal være endel fett på nakkekoteletter. Det gir god smak. Kjøttstykkene som er brukt her er helt klart av grei og god kvalitet.

Smaken var faktisk heller ikke så verst. Det bar tydelig preg av chili. Men, som jeg antydet tidligere, de har helt klart moderert seg her, som alle produsenter gjør. Når jeg kjøper koteletter som skryter av chili, ønsker jeg mere chili smak enn disse ga. Om jeg kjøper disse igjen, kommer jeg nok til å måtte hente frem en rå chili og gni den godt inn i kjøttet.

Men sjansen er nok større for at jeg kjøper ferske ukrydrede og gjør det hele selv fra bunn av.

Alt i alt må jeg si at disse kotelettene var gode til tross. De får en sterk 4 av meg fordi kjøttet var såpass bra. Har du dårlig tid eller lite krydder tilgjengelig, og ønsker nakkekoteletter, kan du trygt kjøpe disse.

Terningkast 4

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.