Test: Gilde langtidsmørnet entrecôte

Jeg er nok en gjerrigknark når det gjelder å kjøpe en biff. Men av og til fanger blikket noe en bare må ha. Og i dette tilfellet var det Gilde sin langtidsmørnet entrecôte som lyste opp mot meg i Coop Extra sin kjøttavdeling.

Og nei, det var ikke etiketten som fristet meg. Det var den tydelige marmoreringen av kjøttet. Marmorering er de små fettstripene som en ser i kjøttet. Disse smelter gjerne når en steker biffen, og gir en veldig god smak. Fett-marmorering er viktig.

Dette kjøttstykket hadde en masse fin marmorering, og det var dette som fristet meg til å bruke litt for mye penger på en biff.

For den kostet 425 ,- pr. kg. Det er ganske mye for entrecôte. Og denne entrecôten var stor. 350 gram. Det vil si at den kostet hele 156 kroner. Men det var lørdag, og den så lekker ut, så jeg håpet den var verdt det.

Ofte når jeg tester noe, prøver jeg å ikke tilsette for mye krydder, da jeg ønsker å smake produktet naturell. Men denne gangen skulle jeg gjøre mitt beste for at den ble bra. Dette var tross alt lørdagskosen.

Så den ble godt krydret med salt og pepper, og stekt medium rå.

Deretter fikk den hvile i 10 minutter. Hviling av kjøtt er noe de fleste, inkludert meg, glemmer eller hopper over når vi steker en biff. Men det er ganske viktig. Det får saftene i kjøttet til å roe seg, og en får et jevnere resultat.

Jeg serverte den med litt greit tilbehør, og satte i gang lørdagens fråtsingen.

Konklusjon

Dette er den beste entrecôten jeg har spist på mange år. Jeg spiste opp alle 350 grammene.

Prisen var glemt.

De skrøt på pakken at den var modnet til en karakter 5 av 6 mulige. Og det stemte veldig bra. Den var veldig mør. Men ikke for mør. Det skal være litt motstand i en entrecôte. Kjøtt som en skryter av å spise med skje, er som regel kjøttstykker med lite smak. Mørheten til denne var perfekt.

Og den var veldig saftig.

For å si det enkelt, jeg spiser heller en entrecôte som denne, enn indrefilet.

Det eneste minusen jeg kommer på i etterkant er prisen, men den var nok verdt det. En må betale for kvalitet, og dette var av ypperste klasse.

Jeg kommer garantert til å kjøpe en til neste gang jeg vil koste på meg litt luksus.

Men se godt etter om du kjøper en. For jeg så at det var mange i samme hylle uten like god marmorering.

 

Gilde langtidsmørnet entrecôte

Kr. 156,- (425,- pr. kg.)
8

Smak

9.0/10

Pris

6.0/10

Kvalitet

9.0/10

Det positive

  • Veldig god marmorering
  • Mør
  • Saftig og god smak

Det negative

  • Prisen

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.