Test: Gilde Lammeplomme

Gilde har tatt opp krigen med alle de andre leverandørene når det kommer til grillmat. De har ligget litt etter der i de siste årene, men med lanseringen av GrillGildes ca. 60 produkter, så tar de store sprang i innhentingen.

Det er mye jeg gjerne skulle testet av produktene dems. Men jeg starter med Lammeplomme. Jeg elsker jo lam. Plommen kommer forøvrig fra den kjøttfulle delen av de bakre lårene på dyr.

lammeplomme1

Det kommer i relativt store pakninger, som også inneholder en krydderpose. Dette er jo genialt for de som er usikre på hva de skal krydre det med. Posen inneholder flaksalt, grovkvernet pepper og Timian. Personlig liker jeg at det er Rosmarin på også, så jeg tilsatte det i tillegg. Jeg brukte forøvrig alt som lå i posen, og det viste seg at mengden krydder var ganske riktig utmålt.

Jeg tok krydderet og smurte det godt inn i kjøttet.

Selve kjøttstykket så fint ut. Men det var relativt tykt. På pakken står det at det skal grilles i ca. 2 minutter på hver side på sterk varme. Dette er for lite for de fleste, med mindre du liker lammekjøtt som breker når du stikker en gaffel i det. Men til forsvar, det står også at du bør bruke steketermometer, og at kjøttet bør holde ca. 62 grader i midten. Dette stemmer bra for min gane.

Du må ikke bruke grill. Dette er nydelig kjøtt, og kan fint stekes i panne, eller i ovn også. Jeg brukte en stekepanne med olje. Jeg brukte nok ca. 10 minutter steketid tilsammen på medium til sterk varme. Snudde det flere ganger ved behov.

Deretter lot jeg det hele hvile på en tallerken i ca. 5-6 minutter før jeg skar passe tynne skiver. Anbefaler at du ikke skjærer for tykke skiver. 1 cm tykke holder. Da reduserer du faren for at det blir seigt.

Resultatet var svært bra. Smaken var en god naturlig mild lammesmak. Kjøttet var passe mørt, og veldig saftig.

Klarer ikke helt å finne så mange feil med dette. Anbefales på det varmeste. Håper bare at det er tilgjengelig over tid. Erfaringen tilsier at lam er sesongprodukt som ofte forsvinner om sommeren før det kommer tilbake til høsten.

Terningkast 5

Jeg serverte dette med hjemmelaget potetstappe og noen skiver stekt squash.

Stekt lammeplomme fra Gilde med potetstappe.

Stekt lammeplomme fra Gilde med potetstappe.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.