Test: Gilde Burger av får med mynte, hvitløk og rosmarin

Fant disse i butikken, og måtte ta en test. Gilde har kommet med burger av får med mynte, hvitløk og rosmarin. Og det hørtes godt ut.

Jeg har ofte kritisert Nortura, Gilde og alle produsenter for manglende vilje til å selge lam og får året rundt. Det ligger som regel noen tusen ton på fryselager frem til hver høst.

Ja et år solgte de billig kjøtt til pelsdyrnæringen i stedet for å selge til oss nordmenn. Forsvaret da var at de ikke ville gi oss god mat til kunstig billige priser.

Og manglende vilje til å finne på noe nytt med kjøttet har også vært irriterende.

Det har jo også vært en del diskusjoner om hvorfor vi ikke bruker mer får her til lands.

Ikke lenge siden kom Gilde med skav av lam. Og det irriterte meg enda mer når jeg så prisen. Godt over 200 kroner pr. kilo for avskjær av lammebog. Du får jo hele lår til under 100,- pr. kg.

Men de siste par årene har får kommet mer i vinden. Fårefilet har bl.a. vært en bestselger på et hotell jeg har jobbet på.

Jeg måtte jo prøve disse burgerne.

Først prisen. Disse var på tilbud. I pakken var det to småfeite (små og feite) burgere, hver på 130 gram. Jeg synes disse blir litt små. Prisen var 15.90 og det er veldig rimelig. Det blir ca. Kr. 61,- pr. kg. Regner med at den prisen går opp. Men hvor mye tro?

Når jeg åpnet pakken ble jeg overrasket. Veldig ofte når en åpner en pakke kjøttdeig, er den første lukten som siver ut litt vond. Dette er vanlig og skyldes gassen som tilføres for å øke holdbarheten. De pumper ut luft, og tilsetter nitrogen og karbondioksid og er helt ufarlig.

Men her var det ikke vond lukt. Tvert i mot, det luktet utrolig godt av krydderet som var tilsatt. Jeg begynte å glede meg til middagen allerede.

Jeg stekte en burger på medium til sterk varme. Disse er så tykke, at en kan trygt presse de litt sammen så de blir litt tynnere før du steker de.

Jeg mekket til litt toast, salat, tomat og løk, og laget en god burger av dette.

Jeg var veldig fristet til å ha på litt rømme, gresk yoghurt eller Tzatziki, men lot det være for testens skyld. Neste burger derimot, den skal nok dresseres.

Konklusjon:

Disse var gode! Saftige, med god smak av rosmarin og hvitløk, kanskje litt lite myntesmak, men igjen, kanskje det var like greit. Smaken av får kom godt frem uten å bli for “geitete” 🙂

Prisen var jo utrolig bra. Så må vi se hvor dyre de blir etter hvert. Men til den prisen, er det et kupp.

Anbefaler jeg disse? Hell yeah. Løp og kjøp!

Gilde burger av får med mynte, hvitløk og rosmarin

Tilbud 15.90
7.7

Smak

8.0/10

Pris

8.0/10

Kvalitet

7.0/10

Det positive

  • Veldig god smak
  • God pris (på tilbud)

Det negative

  • Kanskje litt små

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.