Test: Fiskepinner fra Coop

Er Fiskepinner fra Coop til 22 kroner bare sorgens kapittel, eller er de fullt ut brukbare?

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å teste disse, ja hadde ikke tenkt å kjøpe de en gang. Men når jeg gikk i butikken, og så etter middag her om dagen, så fikk jeg plutselig lyst til å friske opp barndomsminnene.

For som barn, var dette en av de få fiskerettene jeg spiste. Bortskjemt? Ja.

Når jeg nå tittet oppi frysedisken på Coop Extra, ble jeg forundret over alle de forskjellige typene ferdigpanerte, sausfylte fisketypene som var der. Men som nevnt, barndomsminnene kom. Og samtidig så jeg prisen på den blå og hvite pakken fra Coop og tenkte, “er det spisbart til den prisen da?”

22 kroner for en pakke på 900 gram fiskepinner kan ikke kalles dyrt. Går det an å lage mat til en så billig penge her til lands?

Det første jeg tenkte, var at dette må inneholde mye drittfisk som pangesius eller lignende. Men nei der tok jeg feil. 60% atlanterhavstorsk (Gadus morhua) fra havet her i nord.

60% fisk er ikke ille til den prisen.

Ja det er også MSC godkjent (bærekraftig) fangst. Men det meste av torskefiske er jo det fortsatt.

Ok, det finnes sikkert en del fiskepinner som inneholder mer enn 60% fisk, men jeg synes ikke det er lite fiskekjøtt når en tenker på prisen.

Det er ikke lett å finne ut hvor denne er produsert. På pakken var det bruksanvisning og informasjon på så mange språk, at jeg ble surrete i hue. Men, jeg velger å ikke tenke på det nå. Dette er altså fiskepinner av torsk, og det er billig.

Da var det på tide å steke de. På pakken anbefales det å steke de i 3-4 minutter på hver side i en stekepanne, eller i ovnen på 220 grader i 10-12 minutter. Jeg valgte stekepannen. Jeg brukte helt nøytral olje, og krydret ikke noe som helst.

Konklusjon: Dette var helt brukbare fiskepinner. Kanskje litt tamme på smak, men jeg antar at min gane og krav til mat har steget noe siden barndommen. De ble også sprø og overhodet ikke tørre.

De blir litt kjedelige om en ikke salter og peprer litt, og tilbehør er viktig. Jeg laget råkost av gulrøtter, som jeg klemte litt sitron over. Med kokte poteter og remulade ble dette faktisk ganske godt.

Og når prisen er så latterlig billig, kan jeg ikke finne noen som helst grunner til å ikke anbefale disse fiskepinnene. Som sagt, 22 kroner for 900 gram er som å gi bort.

Mine barndomsminner ble både dyrket og pleiet.

Terningkast 4Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.