Test: Coop Kentucky steak pepperskinke

Kentucky steak pepperskinke. Bare navnet roper ut om lekne amerikanske smaker. Men lever den opp til navnet?

Det er ikke sjeldent at kjeder får laget produkter for seg selv. Også kommer det noen ferskinger fra en eller annen høyskole og setter navn på produktet, sammen med en markedsplan som skal ta produktet til himmels.

Det finnes nok av eksempler på idiotiske produkter som har fått suksess, selv om navnet er rent løgn. Spør en italiener om han liker italiensk salat. Han kommer til å se ut som et spørsmålstegn, for dette er en salat de ikke har i hjemlandet. Skogsbacon er en av mine favoritter. Er det fra villsvin? Frittgående griser som lever i skogen? Stjernebacon? Det er derfor ikke noe nytt at en setter et lekent navn på et produkt.

Men når en tar i bruk navn som Kentucky og pepperskinke, så roper det ut om hvilken smaker som bør oppleves. En kødder ikke med mat fra Kentucky. Og alle vet at pepperskinke skal smake pepper.

Fallhøyden er derfor stor når en tar i bruk så store ord i navnet på et produkt.

Coop får denne skinken laget av Fatland Sandefjord AS som jo er en trofast leverandør til Coop kjeden og Norgesgruppen. Men de er fortsatt privateide, utrolig nok.

Og det har fått merke “Nyt Norge” som betyr at dette er et norsk produkt. Vanligvis er dette svært så positivt. Men jeg blir skeptisk når produktet skryter av Kentucky. Nordmenn er bare ikke flinke til å etterape amerikanske smaker.

En annen feil de aller fleste leverandører gjør, er at de er feige. Maten skal nå et så stort og bredt publikum som mulig. Det gjør at de ikke tør å gi maten det ekstra lille “kicket”. De vil ikke at noen kunder skal si at det er for mye smak, eller er for sterkt. Resultatet er at maten blir mild og kjedelig, med svake undertoner av noe som kunne blitt veldig spennende hadde de hatt baller til å ta i det lille ekstra.

Så lever Coop Kentucky steak pepperskinke opp til navnet?

Svaret er ganske enkelt nei.

Jeg har smakt på denne skinken nå i nesten en uke. Ved første smak, lurte jeg på om jeg hadde ødelagt mine smaksganer med noe sterk mat eller lignende like før. De neste gangene jeg smakte på skinken, skyllet jeg derfor munnen først.

Her var det ikke noe som ga med assosiasjoner av Kentucky.

Det er riktignok en liten rand av krydder på utsiden, som på en god solskinnsdag kan kalles “pepperaktig”. Det ga meg følelsen av at de hadde i all hast rullet skinken i denne krydderblandingen like før de skar den opp i skiver. Den var alt for mild og kjedelig i smaken.

Men for all del. En kan snu det til å si at det var en veldig bra kokt skinke, med en svært mild antydning til kryddersmak. Og skivene var store og fine. Men navnet her tilsier så mye mye mer.

Prisen er det ikke noe å si på. Kr. 29.90 for en pakke på 100 gram, altså 299.90 pr. kg. er hverken dyrt eller billig. Hadde de skiftet navnet til “sinnsykt mild krydderskinke” hadde den muligens fått terningkast 5 av meg.

Men misbruk av mine følelser og forventninger, ved å bruke navnet “Kentucky”, får den til å rase 2 hakk ned. Ta dere en tur til Kentucky, og smak på maten. Der tør de bruke krydder!

 

Terningkast 3Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.