Symbolpolitikk vil ikke redde verden! Men det kan oljen!

Symbolpolitikk vil ikke redde verden! Men det kan oljen!

Og så det er sagt, selv om jeg mener at MDG muligens er de verste i sin klasse, så er de ikke alene. Det som er problemet til de fleste partier når det gjelder klima, er for mye følelser, for mye symbolpolitikk, for lite fornuft og vitenskap!

De mest fanatiske grønne partier lager regler og forbud som smerter det norske folk uten at det har noen som helst klimaeffekt annet enn å symbolisere en fanatisk utopisk drøm.

Bilde fra https://inhabitat.com/

På den andre siden av politikken, har du de firkantede klimakrise-fornekterne, som ikke vil ta krisen på alvor og derfor unngår enhver diskusjon om en fornuftig fremtid. Og de i midten, gjør minst mulig for å ikke ergre folket på alle kanter.

Ja da, fornybar energi er fremtiden. Men fremtiden er som kjent ikke i dag!

Vi kan fjerne Norge, alle mennesker, kuer, biler, fabrikker, oljeplattformer og bedrifter i landet fullstendig fra kartet, uten at det har nevneverdig betydning for resten av verden.

Om Norge AS sluttet å produsere olje i dag, og alle nordmenn ble 100% klimanøytrale, ville totale mengde utslipp av farlige klimagasser sunket med 1 promille på verdensbasis. Det er med andre ord kun symbolpolitikk å herse med folket ved å kreve generelle bensin og dieselforbud. Å kutte ut kjøttproduksjon er bare helt latterlig! Norge er fysisk, et lite og ubetydelig land.

https://www.ssb.no/natur-og-miljo/artikler-og-publikasjoner/norske-utslipp-av-klimagasser-lite-i-verden-mye-paa-hver-av-oss

Symbolpolitikk er som regel skapt for å få andre til å følge etter. Eller for å gi seg selv et selvtilfredstillende, egoistisk, bedrevitende klapp på skuldrene.

For at andre land skal følge grønne fanatiske tankeganger om oljestopp til et lite land som Norge, kreves det svært mange likesinnede klimaforkjempere, da uten fornuftig realistisk fotfeste. Og de landene må ha en vanvittig god økonomi.

Er VI realistiske, skjønner vi at det ikke er nok av de i verden til å utgjøre noen forskjell. De landene som er verstinger vil aldri følge etter i dag eller om noen tiår. Mange land kan ikke følge etter, fordi de ikke har grønne alternativer eller økonomi til det. Ingen har vel egentlig økonomi til det pr. i dag!

Om Norge AS sluttet med oljeleting og produksjon, ville land som Kina, Saudi Arabia, USA og Russland bare fnist, takket og kanskje økt produksjonen med de 2% som hadde blitt borte fra verdensmarkedet.

For det er bare 2% av totale oljeproduksjon Norge utvinner. Norge som grønt klimanøytralt land uten olje vil altså utgjøre null forskjell i verden. Vi blir et lutfattig symbol på en politisk grønn drøm.

Så hva er løsningen?

Siden Norge utgjør så liten del av totale klimautslipp i verden, og står for så liten del av totale oljeutvinning, bør vi ikke bare fortsette med oljeutvinning, den bør utvides så lenge det ikke går hardt ut over naturen.

At olje og gass har en utløpsdato er de fleste enig i. Personlig tror jeg ikke det går tomt for olje, etterspørselen og lønnsomheten vil forsvinne før det skjer. Vi bør derfor sikre kronene inn i statskassen mens vi kan. Det kommer en dag hvor olje ikke har noen verdi. Og den dagen er vi ikke parat til å takle enda. Men vi kan forberede oss til den.

Å pumpe opp olje er selvsagt ingen løsning på klimakrisen. Tvert imot. Eller?

Olje =store inntekter. Vi bør bruke en mye større porsjon av fortjenesten vi har på olje i dag på klimaforskning og teknisk utvikling av grønn teknologi.

For det er på nettopp teknologi Norge kan forandre hele verden til det bedre. Vi må bruke mye mer av de oljepengene vi tjener i dag, på grønn forskning. Mye, mye mer.

Her svikter absolutt alle politiske partier! Enten vil de tjene mer på olje for å bruke på helt andre formål, eller så vil de legge ned hele bransjen. Noen få trår forsiktig i midten uten å forplikte seg til noe.

Dagens politikk, eller de grønne fanatikernes drømmer, er verken fornuftig eller gjennomførbart i lengden. Pengesekken til forskning må ikke bare bli større, den må åpnes på vidt gap og fylles til randen. Utdanning innen forskning må da også selvsagt styrkes betraktelig.

Ironisk nok, virker det som at det er nettopp oljeselskapene som driver med mest forskning på grønn teknologi.

Teknologi er løsningen! Ikke nedsabling av samfunnet for symbolpolitikk.

Teknologi koster. De fanatikere som fantaserer om at vi skal tjene masse på en grønn verden uten oljepenger allerede innen 10-20 år, bevis det før dere bestemmer at vi skal stenge kranene. Konkrete forslag takk. Drømmer og fantasier gir svært dårlig avkastning! En stenger ikke en branndør når en er inne i et hus som står i full fyr, om en ikke har en annen nødutgang!

Oljepengene har vi nå. La oss bruke de mer fornuftig.

P.s. Jeg aner enda ikke hvem jeg skal stemme på, men jeg vet hvem jeg IKKE skal stemme på. Og det er fanatikere uten løsninger.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.