Søndagsåpent: Er Jokers tid forbi?

Søndagsåpent: Er Jokers tid forbi?

Dette er kanskje en dyster spådom for Joker, men la meg forklare min tankegang.
000_JOKER_LOGO_2015

Søndagsåpne butikker har kommet for å bli. Med mindre KRF klarer et statskupp og påtvinger hele Norge gamle og utdaterte holdninger og religiøse tankesett, vil søndagsåpne butikker tvinge seg frem i mye større grad enn det har frem til nå. Er det da plass til Joker?

Sånn som jeg ser det, er det to matkjeder som har sovet i timen.

Rema Reitan har plutselig skjønt at det ligger milliarder i søndagsåpne butikker, og det vil ikke forundre meg, at om han ikke får forandret loven som han vil, så vil butikkene til Rema 1000 bygges om med gitter, skyvevegger og andre «godkjente» sperringer for å tilfredsstille de utgåtte Brustadbu kravene. Kostnadene ved ombygging vil nok lett kunne dekkes inn av søndagsåpne inntekter. Reitan har våknet.

Og så er det Norgesgruppen og Joker. Frem til nå har det stort sett bare vært Joker og Bunnpris som har kriget nasjonalt om søndagshandleres gunst, med et greit utvalg av dagligvarer. En kamp som stort sett Joker taper fordi de er 10 til 30 prosent dyrere på nesten alt. Joker har riktignok en gang i blant noen gode tilbud, men de kommer ikke ofte nok til å dekke over ripen i lakken med generell overprising. Joker virker griske. Og når det endelig er søndag, fjernes alle eventuelle tilbud og kjøphandlerne gnir seg i hendene, for nå skal søndagskundene plyndres.

jokerbiffskjult

Fra en Joker butikk. Et godt skjult og upriset helgetilbud på biff, rett over druene,.

Bunnpris derimot holder samme profil og pris hele uken, uansett hvilken dag det er. Tilbud fjernes ikke på søndager for å tjene mer på vår «helligdag».

Personlig går jeg gjerne de ekstra 100 meterne for å handle på Bunnpris. Det er selvsagt noen steder som kun har Joker, og de butikkene trives nok godt. De har kanskje en mulighet til å overleve videre også.

Men fremover i tid vil landskapet forandre seg.

Når Rema 1000 begynner å holde åpent på søndager i lovlige former, kommer alle andre butikker til å gjøre det samme.
Og da er det ren logikk som kommer frem.
Spørsmålet Joker og Norgesgruppen må stille seg er «Ville du helst handlet på Joker i stedet for Rema 1000 eller Coop Extra? »

Jeg skjønner at Norgesgruppen vil slåss for å hindre Reitan i å holde åpent på søndager. Men tror den kampen er over for lenge siden.

Griskheten en kan vise inni søndagsåpene butikker er snart over.

Tipper på over halvering av Joker butikker i landet innen 2-4 år. De som består, er de som ikke har noen konkurrenter innenfor 200 meters avstand. Med mindre noen renoverer og forynger matkjeden da. For den har helt klart gått ut på dato.Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.