Sjokolade cupcakes på 20 minutter

Ja, og uten juks. For det er faktisk så raskt å lage sjokolade cupcakes på egenhånd. Og denne oppskriften er nesten idiotsikker. Det er ikke mye en kan gjøre feil her.

cupcakeny3

Denne oppskriften er nok for ca. 15-16 små cupcakes / engangs muffins former som du får kjøpt i stort sett alle butikker. Anbefaler å bruke 2 former pr. cupcake, for de er som regel så tynne at veggene kan bøye seg, noe som resulterer i cupcake søl utover stekebrettet og en tapt porsjon.

Du må gjerne fryse ned noen for senere bruk.

Melken her kan fint byttes ut med laktosefri skulle du ha behov for det.

 

Gruppe 1: Det våte.

  • 1,5 dl sukker
  • 1 dl nøytral olje (Jeg brukte rapseolje)
  • 2 egg
  • 1 dl melk

Gruppe 2: Det tørre

  • 4 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 dl sjokoladepulver. Oboy eller lignende. (ta i mer eller mindre avhengig av dine smaks lyster.)

Forvarm ovnen til 180 grader C.

Først bland Gruppe 1 sammen i en stor bolle, røres til sukkeret er oppløst.

Tilføy Gruppe 2 oppi bollen.. Rør alt ekstra godt sammen. Røra/deigen skal være veldig tykk, men likevel seigt flytende.

Fyll muffins formene ca. 60 – 70% opp. Jeg bruker en spiseskje. En toppet spiseskje pleier å være helt perfekt.

cupcakeny1

Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Vips. Ferdig. Er du usikker på om de er ferdig, stikk en tannpirker eller lignende i en. Sitter det bløt sjokolade på den når du trekker den ut, må de stekes noen minutter til.

cupcakeny2

Kan jo også ha i andre spennende små krydderier, som kanel, Cognac, melis på toppen, ja det er din fantasi som setter stopperen for disse lynraske cupcakes.

Og toppinger er jo viktig.

cupcakeny4

Har du ikke strøsel, så kan du drysse sjokoladepulver over. Eller en dråpe vann i en spiseskje med melis, så har du glasur. Ta litt sjokoladepulver i melisen så har du sjokolade glasur. Som sagt. Bruk fantasien.