“Sheesh kebab” på spinat seng

Dette er min variant av en Shishkebab. Smakfult, lett, og raskt.

Først satte jeg på poteter. Hasselback, som jeg bruker veldig mye, siden det er velsmakende og kjapt.

Så, mens de var i ovnen, begynte jeg med kjøttet.

Jeg hadde kjøpt svinekjøttdeig, som forøvrig har en meget behagelig pris om dagen. Hadde ca. 2oo gram oppi en bolle. Så var det krydder. Oppi bollen, hadde jeg ca. 2 ts mild Madras Karri, 1/2 ts Kumin, litt salt og pepper.Knadde dette med mine nyvaskede hender, til alt krydderet var jevnt spredd i kjøttdeigen.

Så rullet jeg en “pølse” (eller 2) ut av dette, og tredde et grillspyd inn i midten. Så tredde jeg på en kvart løk på hver ende. Litt Oliven olje(ikke virgin) oppå, og inn i ovnen på en rist. (Pass på at de ikke ligger over potetene, og at det er noe som fanger opp fettet som vil renne av). Disse bruker ca. 15 minutter på å bli ferdig, på 200 celsius.

Mens  shishkebaben sto i ovnen laget jeg litt spinat. Spinat kan fort bli forferdelig kjedelig om en ikke gjør noe med det. Men om en krydrer og forbreder den riktig, er det nydelig.

Jeg finhakket en halv løk, og 2 fedd med hvitløk, og hadde dette oppi en panne med olje. Lot løken surre litt, for å få frem smaken. Så hadde jeg spinaten oppå. Ja det skal mye spinat til for en porsjon, lærer en fort. Fyll stekepannen opp så godt det går. Krydret så dette med salt og nykvernet pepper. Lot det surre i ett minutt, så rørte godt i det. Ett minutt til så er det ferdig.

Saus til dette kan være så mangt. Fra Salsa til ren rømme, eller rømme med urter. En god, spicey rett som alle kan klare på kort tid.