Rema`s Panga lureri

Jeg har sett på Rema 1000`s  grill kampanje med argus øyne.

De driver jo tross alt butikk. Og det faktum at de kjøper seg et par profiler, som skal legitimere kvalitet er jo ikke noe nytt i denne bransjen.

Det faktum at stort sett all grill maten er et “hav” dyrere enn om du lager, marinerer og forbreder det selv, vil de fleste mennesker se på som en selvfølge.

At din egen hjemmelagde hamburger blir bedre, renere og sunnere er heller ikke noen overraskelse for folk fleste. At mange dessverre er late, og kjøper dette likevel er bare trist.

Så langt synes jeg derfor at Rema 1000 har opptråd helt normalt, i gråsonen av kjøpmenn.

Men når de begynner å lure inn Mekong Delta fisk inn i Nordmenns ganer, uten deres viten, blir jeg arg.


Det er Pangafisk som brukes i spydene til Rema 1000.

For ja det må jo være en grunn til at det heter fiskespyd. Ikke laksespyd, torskespyd eller ulkespyd. Selvsagt!

Grunnen er at det er få som ønsker å kjøpe Pangaspyd!

Rema 1000 har for tiden stor kampanje på nettopp fiskespyd. Det er skitt billig. 19 kr. for 4*100 gr.

Men den er ikke billig uten grunn. Fisken som blir brukt er Pangasius. Jeg har tidligere omtalt denne asiatiske (fersk?)vanns fisken, som oftest kommer fra en av verdens mest møkkete elver. Denne billige møkkafisken transporteres så rundt en halv verden, før den havner hos Rema 1000 og “Grillkongen” og “Grilldronningen”.

Det som kanskje skuffer meg aller mest, er at “Grillkongen” og “Grilldronningen” står å smiler, og lar sitt ansikt og fagkunnskap brukes til dette salget. Alltid trist å se at fagkunnskap kan kjøpes og misbrukes. Enda tristere er det å se de smiler etterpå.

At Rema 1000 og Godehav (Reitan Gruppens eget “hemmelige” fiske merke), skjuler hvilken type fisk det er i spydene så godt de kan, forstår jeg godt. For ja, du må lese den fine skriften på pakken for å forstå det. Det står ikke i reklamen på deres egen  annonseside en gang om hvilken fisk du får i deg.

Rema 1000 fikk nettopp mange minus poeng av meg!

Skal dere selge den bedritne Panga fisken, la i så fall folk vite om det! Tydelig!

 

 

3 comments

 • Christian

  Veldig bra at du følger med og skriver om disse tingene! For kjeder som Rema (og de andre store aktørene) er det én ting teller, og det er margin/fortjeneste/overskudd – og dette går ofte på bekostning av folks helse, og mange ganger uten deres viten! Det er jo denne saken et godt eksempel på.

  Oppfordrer folk til å bli mer bevisst på hva en spiser, start med å se dokumentaren Food Inc., det gir deg et innblikk i den (syke) industrien som til slutt ender opp på middagsbordet hjemme.

  • Tusen takk for det.
   Jeg er i utgangspunktet en positivt anlagt kar med sans for det gode livet i sin helhet. Jeg er ikke ute etter å ta alle.
   Men av og til så finner jeg det som enten proviserer, eller engasjerer ekstra mye.
   Ønske er jo en ærlig verden hvor en kan kjøpe det en vet hva er, og betale deretter.

   “Food Inc.” har jeg forøvrig sett minst 15 ganger. Vi er nok ikke så ille enda i Norge, men vi har jo en tendens til å lære av de over dammen. Skremmende!

   “The World According to Monsanto” er en like skremmende dokumentar!

 • OleCigar

  Bra!
  Keep them coming!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.