Lammekoteletter med sjampinjong-stuing

Da var godværet over, og energien er på vei tilbake.

Gikk en tur på lokale supermarked i dag, som vanlig, for å speide etter dagens råvarer. Av og til har supermarkedene ryddet litt på fryseren, og en sjelden gang er det positivt.

Min lokale ICA hadde tatt frem noen lammekotteletter. De hadde selvsagt vært frosne, da det er for tidlig for ferskt. Men de så fine ut, og prisen var vennlig. Med regnværet ute så føltes det som høst.

Så dette brukte jeg for dagens middag:

3 lammekotteletter. (Ikke at de var så små, men jeg var veldig sulten.)
4 store sjampinjonger
1/4 brokkolli
3 dl kremfløte
1 stor potet til Hasselback poteter
Rosmarin (frisk eller tørr)

Først satte jeg på Hasselbakk potetene.

Mens jeg ventet på potetene skulle bli i nærheten av ferdig, krydret jeg lammekotteletene.
Aromat, hvitløkspulver og rosmarin. Mye rosmarin. Det er i mine øyne, det krydderet som er viktigst for lam.

Satte på vann med smør og salt til brokkollien.

Så var det en rask sjampingjong stuing. Jeg vasket sjampingjongen, kuttet de opp i skiver, og hadde de oppi en kjele med litt olivenolje (ikke virgin). Krydre den med salt og peppermix. Lar sjampingjongen frese litt. Når den har begynt å brunes, heller jeg over 3 dl kremfløte. (Obs, er det mye olje i kjelen, hell det ut, ellers kan fløten skille seg.)
Så skal den stå å koke ned til den blir tykk og fin, da er den ferdig. Vanskeligere en det er det ikke. Dette tok bare ca. 4 minutter, så pass på at du ikke glemmer den.
Når jeg bruker stuing som dette, dropper jeg saus.
(Tips: Du kan også erstatte (eller blande) sjampinjongen med andre typer sopp, som kantareller osv.)

Brokkollien havner nå i kjelen, siden vannet koker.

Så var det kottelettene. Satte på en stekepanne med olivenolje. Når den var god og varm, la jeg de oppi. Jeg liker mine kotteletter medium, så her trenges det ikke lang tid. Ca 3 minutter på hver side på sterk varme er nok. Er du redd for blodige kotteletter er det bare å snu de oftere, men la de ligge dobbelt så lenge. Som vanlig, er du i tvil om de er ferdig, skjær i en for å se.

Da var atter en gang middagen ferdig. Tok nærmere 30 minutter i dag, siden jeg kjøpte litt for stor potet. Størrelsen HAR mye å si !smiley

Jeg hadde også en boks Baxters Mint Gele i kjøleskapet. Dette er helt utrolig, vannvittig nydelig til lam. Så jeg fylte en stor sjampingjong med det.
Den kan være vanskelig å finne, men de større ICA butikkene har den i hvertfall. Må prøves!!