Cheesesteak

Cheesestek er svært så berømt i USA, og ble oppfunnet visstnok tidlig forrige århundre. Den mest berømte er nok Philly Cheesesteak. Er du amerikaner, og ikke har spist en, er du nok vegetarianer.

Lyst på historikk og info kan du jo se her:http://en.wikipedia.org/wiki/Cheesesteak

Dette er også utrolig kjapt å lage.

Siden oksekjøtt, som er det mest brukte i USA, er så dyrt i Norge, valgte jeg å kjøpe rimelig svinekjøtt i stedet. Men her kan du bruke hva som helst.

Jeg brukte følgende:

 • 200 gram strimlet svinekjøtt
  1/2 løk
  3 sjampingjonger
  Majones
  BBQ saus
  5 skiver jarlsberg ost
  2 kuvert baguetter
  Salat

Først satte jeg inn baguettene. De bruker ca. 10 minutter på 200 grader om du kjøper de som ikke er frosne. Ja, nå kan du jo få vakuum pakkede baguetter som har svært så lang holdbarhet, så det er absolutt noe å ha liggende uansett.

Mens de var i ovnen, så skar jeg opp i passe skiver (ikke finhakket/ikke for grovt) løken og sjampingjongen, hadde de i en varm panne sammen med svinekjøttet, og kryddret det med salt og pepper.

Når det hadde blitt litt brunt, tilsatte jeg litt BBQ saus og Jarslberg osten som jeg også hadde hakket opp for at det skulle smelte jevnt og raskt. Lot dette stå å små steke.

Når baquettene var ferdig, skar jeg de åpne i toppen, la litt salat i bunnen, majones oppå der og fylte det opp med det jeg hadde i stekepannen.

Ferdig, og dette tok ikke lengre tid en drøyt 10 minutter. Ungkarsmat som sitter der det skal!


Varier smaken. Her er det fritt frem for å bruke fantasien.
Fra tykke sauser, sennep og krydder, til andre kjøtt typer som kylling, pølse, okse selvsagt, og grønnsaker som paprika og mais.
Kanskje prøve andre ostetyper?
Du bestemmer, men lett er det uansett!