Kylling Kyiv a la Pringles

Av og til dukker det opp småsprøe påfunn som utvikler seg til knallgode ideér. Kylling Kyiv a la Pringles er en sånn en.

Det begynte med at jeg ville teste ut en ny type Pringles chips som heter Sizzl´n Hot Spicy Choriza. Jeg er veldig glad i sterk mat, men her synes jeg smaken ble for sterk for potetgull å være. Den sterke smaken overdøvet fullstendig den smaken Pringles er kjent for. Det ble ikke kosesnacks lenger.

Så slo det meg mens jeg sto å vurderte hva jeg skulle krydre kyllingfileten min med en kveld, at Pringles har her kommet med det perfekte krydder-raspen. Voila, Kylling a la Pringles ble født.

Nå er ikke det å bruke rasp med krydder i forskjellige former noe nytt. En bør bruke krydder i raspen. Men her har de gjort jobben for deg.

Jeg valgte også å ta en Kylling Kyiv tilnærming. Det vil si at en lager en liten lomme i kyllingfileten, og pakker den full med hvitløksmør. Men jeg la også til parmesan.

Alt i alt ble dette rett og slett nydelig!

Det du trenger for en porsjon er følgende:

  • 1 kyllingfilet
  • 1-2 ss meierismør
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ss raspet parmesan
  • 1 stor neve Pringles Sizzl´n Hot Choriza chips
  • Olje til steking
  • Salt og grovmalt pepper
  • Ønsket tilbehør

Rens og mos hvitløken. Mos det igjen sammen med smør, parmesan og 1/4 ts salt og 1/4 ts pepper.

Forvarm ovnen til 200 grader C.

Knus Pringles chipsen. Det er greit om det ikke er for grovt. Jeg brukte bare neven, men jeg tok meg tid til å sørge for at det var relativt finknust. Men, du trenger ikke bruke noe kjøkkenverktøy til dette. Pringles er ganske porøst.

Hell litt olje på et stekebrett.

Skjær en lomme i siden på kyllingfileten og utvid den litt med fingrene. Her er en video jeg laget om hvordan å lage denne lommen. Jeg vil anbefale alle å lære seg dette enkle tipset. For da åpner en stor verden seg, det er så utrolig mye en kan fylle kylling med, og det tar bare et par minutter.

Stapp blanding med smør og parmesan inni kyllingen. Legg kyllingen på stekebrettet, og strø rikelig med knust Pringles oppå. Klem gjerne litt ned så chipsen sitter godt. Lukk så godt du kan åpningen med smørblandingen også.

Sett kyllingen i ovnen i ca. 20 minutter. Pass på så chipsen ikke brenner seg.

Gjør i stand tilbehøret ditt i mens. Jeg valgte potetmos tilsatt erter. Men her passer vel egentlig alt.

Dette er utrolig godt. Jeg kommer til å kjøpe mer Pringles Sizzl´n Hot, og sette det i krydderhylla.