Hvilken matvarekjede er best?

Det er ikke lett å si. Antagelig finnes det like mange svar som det finnes mennesker.

Vi har alle våre prioriteter, våre nykker og lyster som avgjør hvor vi handler.

At det er lokale variasjoner er helt sikkert.

Noen butikksjefer er ganske enkelt mye flinkere enn andre. Noen er latsabber som ikke er opptatt av kundenes ønsker, bare sine egne. Noen har kjøpt en butikk eller franchise rettighet med familiens penger, men aner ikke noe om butikkdrift i Norge. Noen er så flinke og opptatt av kundens beste at de nesten ikke sover om nettene, fordi det er så mye å gjøre.

Ja hvem som er den lokale sjefen har veldig mye å si. Mye mer enn retningslinjene til matvarekjeden selv, vil jeg påstå.

Her om dagen var jeg innom min lokale Joker butikk. Der hadde de tydeligvis razzia. Kjeden sentralt ville få opp standarden, og hadde stilt mannsterke opp for å rette opp i butikkens mange svakheter. Grønnsaks hyller ble vasket, møkk ble påvist, varemangel og rutinesvikt ble understreket. Jeg er veldig glad for at det skjedde i åpningstiden, så jeg fikk se dette, men det var kanskje litt flaut for lokale sjefen. Kanskje er det håp for butikken?

Ikke så lenge siden skrev jeg om min mening om nye matvare apps. Rimi Norge svarte svært raskt på mitt innlegg. Med vilje har jeg ikke svart på dette, da jeg ikke ønsker en lang, negativ diskusjon om dette. Kanskje det kommer til å funke? Jeg har tatt feil før, tror jeg 😉 De skal ha derimot ha ros for at de følger med, og bryr seg. Bravo. Håper bare at fokus på produkt ikke forsvinner, i søken etter å påvirke handlemetodene våres.

Så hvilken matvarekjede er best i mine øyne? Det kommer an på hva jeg skal ha. Små ting avgjør hvor jeg fyller handlevogna. For er en først inni butikken, blir det ofte kjøpt mer enn bare en ting.

Og avstanden betyr selvsagt mye. Derfor er det desverre flere kjeder jeg ikke besøker.

Jeg er ikke, og kommer aldri til å bli, en loyal “en-kjede” forbruker. Jeg bruker alle etter lyst, behov og tilgjenglighet.

Sa hvilken kjede er best i mine øyne? Ingen.

Mine høyst private tanker om mine lokale butikker er (i tilfeldig rekkefølge):

Rimi. Er jeg tom for Cola hjemme (JA jeg er Cocacoliker), går jeg på Rimi å kjøper en 6 pack med 1,5 litere som er på fast tilbud (som gikk opp i pris ikke lenge siden *furt*). Har andre kjeder knall tilbud på Cola, kan jeg lokkes dit, men her er jeg som regel sikker på å finne det. Greit med varer til normale priser her også. Fyller ofte opp vognen med dagligvarer. Middags fristelser derimot er det ikke så ofte jeg finner her. Men det hender, som Får i Kål kjøtt til gode priser om dagen. Og grønnsaker er de ikke så verst med.

Bunnpris. Ser jeg et godt tilbud som jeg gjorde denne uken, frossent lammelår til 69.50 pr. kilo, går jeg å kjøper det. Har også sansen for dagstilbudene dems på billig middagsmat. Ok , enkelte av dagene er nok ikke like gode som andre. (Husk å les kiloprisen, det er ikke alltid billig, selv om det kun koster 19 kr. Noen pakker kan være veldig små.)

Joker er ofte flinke på å ha ett eneste godt, men morsomt tilbud, som varer fra tirsdage til fredag. Men ellers er de ofte dyre. Men jeg har jeg dem på hjørnet, så det holder med slåbrokken for å handle, og latskap kan styre meg mang en dag. Som nevnte høyere opp, den har tapt seg i det siste, håper at den tar seg opp igjen. Hva har skjedd med brødhyllene deres??? Er jo ikke som det en gang var. Sikkert et lokalt problem. Brød er jo noe jeg kjøper ofte, og er ofte grunnen til at jeg går ut å handler. Har du ikke brød jeg liker, kommer jeg derfor sjeldnere. Fluene i panteautomaten om sommeren er heller ikke et trekkplaster.

Rema 1000 har jeg begynt å miste sansen for. Jeg leser jo ofte tilbuds aviser, for å komme på nye impulser. Men når en tilbudsavis er en eneste lang kokebok, med profilering av en kjendiskokk, og de svært få matvarene som er i den avisen, er dyre og ferdig tilsmakt/marinert/tvangskrydret, da går luften ut av meg. Min nærmeste Rema 1000 er også litt lengre unna enn de fleste andre butikker, så avstand betyr helt sikkert noe. Og siden jeg ikke vet om noen varer jeg vil ha derfra, ser du meg ikke ofte.

Meny er generelt en dyr butikk. Men utvalget er ofte veldig bra. Mye sære, spesielle varer. Kjøtt og fiskedisken er alltid morsom å innspisere. Jeg er nok såpass prisbevisst, at jeg ikke fyller opp en hel handlevogn her, men skal jeg ha en spesielt god middag, er dette butikken jeg går i, selv om den er lengst unna. Og for meg, er de også ved siden av polet. Det hjelper.

Så, for meg betyr altså lokale forhold noe, avstand en del, og utvalg etter min smak og dagsbehov mest.

[addw2p name=”polls”]

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.