Hjemmelaget Karamellpudding

Ja det er så enkelt. Så vannvittig godt! Og etter å ha laget karamellpudding selv, kjøper du aldri den ferdig dritten igjen.

karamelpudding

Denne oppskriften burde være nok for 8-10 porsjoner, men erfaringen tilsier at det skal bare 4-5 personer til for å tømme formen fullstendig i løpet av kvelden.

Dette trenger du:

  • 2 dl sukker til karamell
  • 3 dl kremfløte
  • 7 dl helmelk
  • 7 ss sukker
  • 10 egg
  • 1  vaniljestang
  • Brød/puddingform på 2 liter

Ta 2 dl sukker i en kjele, og smelt det. Ikke bruk for hard varme. Rør ofte. Og et tips. Like før det er helt smeltet, ta oppi 1-2 dl vann. Pass på da, for det kommer til å frese skikkelig til å begynne med. Men dette er en fin måte å få sausen passe tykk, samt smelte de siste klumpene uten at du brenner sausen. (Også fin måte å gjøre ren kjelen på etterpå.).

Hell karamellen oppi en brødform på 2 liter. (Eller mange små former).

Ha melk og fløte oppi en kjele. Ta vaniljestangen og skjær i den på langs. Skrap med kniven, inni snittet så du får ut vanilje massen, og ha dette sammen med stangen oppi kjelen.

Ta oppi 5 ss sukker.

Kok det opp. Rør litt for at du ikke skal brenne melken i bunn av kjelen.

Sett kjelen til side for å avkjøles. (Tips. Legg noe under kjelen, så kjelen står skrått, så det kommer luft til fra bunnsiden også.) 

Når dette har avkjølt seg, tar du eggene oppi en bolle, og pisker dem til de blir en jevn masse.

Ta vaniljestangen ut av kjelen. Er det mange små biter, er det best å sile den.

Bland så eggemassen oppi melkekjelen mens du rører. Når alt har blitt jevnt, heller du dette oppi brødformen eller de små formene.

Sett formen i en stor ovnsform. Hell vann oppi ovnsformen, så det dekker opptil halve puddingformen.

Sett det hele i ovnen, på 100-110 grader i ca. 2.5 timer (ca. 1,5-2 timer med små former) eller til det stivner. Pass på at den ikke begynner å koke, da må du skru ned varmen litt.

(Tips. Er du usikker på om den er ferdig? Stikk et grillspidd, eller tannpirker inni puddingen. Er det rester av pudding på spiddet, er den ikke ferdig enda.)

Nydelig!!!