Den store brødkonspirasjonen anno 2014

Jeg var å kjøpte brød for første gang på lenge på Rimi Majorstuen to dager siden. Jeg hadde friskt i minne hvorfor jeg sluttet å handle brød her. Jeg ble også fort minnet på det. Her føler en seg lurt! Om det er med vilje, eller bare fordi det er et virvar i manglende logistikk må dere avgjøre selv. Jeg tror det er med vilje.

Har tidligere vært forarget over konspirasjonen angående brød.  Jeg hadde håpet det hadde blitt bedre. Og noen steder har nok blitt bedre. Bare ikke Rimi Majorstuen.

Men noen faktum.

  • Jeg besøkte butikken 3 dager på rad for å sjekke ut om jeg bare hadde vært uheldig.
  • Tok bilder tidlig fredag, fordi da hadde det ikke kommet noen rush av folk, og derfor ville butikken antagelig være på sitt “ærligste”. Kundene har ikke fått tid til å rote i hyllene, og stress har ikke hatt innvirkning på evt. påfyll av brød.

Så hva fant jeg ut?

De billige brødene til 7.90 var det kun 3 av på fredag formiddag, og de var gjemt helt i andre enden av brødhyllene, langt unna prisskiltet. Så de hadde altså planlagt å selge kun 3 billige brød i dag? Men kun hvis kunden tok feil eller fant det ved en tilfeldighet? De to foregående dagene var det overhodet ikke noe brød til under 20 kroner.

Skal vel helst ikke selge disse brødene.

Skal vel helst ikke selge disse brødene til Kr. 7.90. Men det ser bra ut ved siden av et til Kr. 35.80Ok, det var jo ingen brød i det hele tatt som var i nærheten av sine respektive prisskilt. Men det er ikke så rart. De fleste brødene koster rundt eller over 30 kroner, og da er det ikke noe godt salgstriks at prisen synes tydelig.

Men Rimi har jo hatt over tid, tilbud på brød. 25% rabattkupong på neste brød, lappen får du i kassen etter at du har kjøpt et brød.

Hvis alle får en sånn en, og alle bruker det, betyr ikke det at de egentlig kan selge brødene til 25% mindre hver dag? Betyr ikke det at de er 25% for dyre på brød til vanlig?

brodtilb

25% rabatt når brødene er 50% for dyre? Etter første dyre kjøp.

 

Jeg sto ved brødhyllene ganske lenge, og fant vel bare 4-5 priser jeg kunne matche til respektive brød. Da langt unna sine skilt. Dette betyr altså, at det er ren tipping på hvor mye et brød koster på Rimi Majorstuen.

Hvor mange brød med pris finner du? Vinneren får en 25% rabattkupong av meg på sitt neste brød. Jeg skal fortsette å kjøpe mitt daglige brød andre steder.

(Du kan få se bildene i større format ved å klikke på bildene.)

brod1

Finner du prisen på brødene som er til salgs?

brod2

Finner du prisen på brødene som er til salgs?

 

One comment

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.