Bullshit Dietter

Fedme og matsykdommer er et moderne problem. Det er det ingen tvil om.

For 100 år siden var fedme, sukkersyke og mat allergier minimale. Hvorfor?

Ok, mange vil hevde at vi ikke var smarte nok til å skjønne symptomer da. Vi visste ikke at vi var syke.  Mulig, men at fedme var et mindre problem før er det ikke tvil om.

Så hvorfor har disse problemene blomstret opp i vår tid?

Jeg er ingen ekspert på område, men jeg er storkjeftet nok til å ha min egen teori.

Det skyldes i mine øyne kun latskap og dårlig mat.

Latskap, fordi mange beveger seg mindre i disse dager, i forhold til konsumet av mat. Mat lagres i kroppen, brenner ikke av, og en legger på seg.

Dårlig mat, fordi vi kjøper feit, usunn mat med mye fremmede tilsetningsstoffer som stort sett tilsettes for å øke fortjenesten til fabrikantene. Enten fordi det blir spedd ut og erstatter ekte råvarer, forlenger holdbarheten på en kunstig måte, eller gjør smaken unaturlig himmelsk og/eller øker matlysten. Vi får i oss mye kunstige stoffer som ikke hører hjemme i kroppen.

Så kommer disse nye fanatiske matlurendreierne med sine fikse nye dietter. Noen tror sikkert oppriktig på sin egen diet, akkurat som enkelte tror fanatisk på en egen religion.

Men tro flytter ikke fjell! Sprengstoff og bulldosere gjør det.

Lavkarbo, Fedon, Superfood, Barbie dietten,  Atkins, The Zone Diet, South Beach, Raw Food, Mediterranean, Purification Rundown, Skinny Bitch Diet, Bio Slim, Carb Away.

Uff, jeg kunne fortsette å fylle siden med dietter som garantert gjør deg slank og frisk. Ja det finnes tusenvis av dem. Og det er nå jeg kommer med påstanden som sikkert mange er uenig i.

De er alle bullshit!

OK, det er mulig at noen av dem har en hvis effekt, for all del. Spiser du mindre, vil du som regel gå ned i vekt osv, men er det sunt?

De fleste dietter er laget av smarte forretningsmenn, for å tjene store penger på usikre mennesker med ønske om å bli en bedre, slankere person. Hmm, høres ikke dette ut som visse religiøse bevegelser? ”Hør på oss, så blir du en bedre person. Det koster kun kr. ……..”Noen av disse kurene minner om gamle ville vesten, når mannen med flosshat kom i hest og vogn, og solgte slangeolje som kurerte alle sykdommer, fra Tuberkulose til forkjølelse.

De lover mye, som er for godt til å være sant. Alle vet jo, at da er det nettopp for godt til å være sant. Men vi lar oss likevel lure, i håpet om at denne ene virker.

Så hva er løsningen i denne jungelen av dietter, slankeprogrammer og giftstoffer?

Lag maten selv!

Lag mat fra bunn av, med ekte, ubearbeidede råvarer.

Og beveg mer på deg.

Da får du et bedre, mer smakfult liv, som garantert er sunnere. Også blir ingen lurt!

 

2 comments