Å handle mat på Majorstuen

Det er stadig en krig mellom mat-kjedene. Hvem som er best og/eller billigst er faktisk en umulig oppgave å avgjøre, fordi det svaret er veldig varierende. Tilbud kommer og går. Men generelt er det de lokale variasjonene som avgjør hvor en liker å handle. Rensligheten i butikken, personalets sosiale adferd og fagkunnskaper betyr mye for hvor du trives best. Ofte er det butikksjefene som står bak de reelle grunnene til hvorfor du trives best i en butikk, ikke mat-baronene.

Jeg bor på Majorstuen. Har bodd her i mange år. Mine handle-vaner forandrer seg fra år til år. Ja av og til fra måned til måned eller dag til dag. Avstand er selvsagt en faktor. Det er ikke hver dag jeg er villig til å dra langt for å handle. Jeg er ofte prisbevisst, men det hender også at jeg vil spandere på meg noe godt. Jeg kjøper aldri ferdigmat, så de prisene og tilgjengeligheten tar jeg ikke hensyn til.

Jeg har tatt for meg de lokale mat-butikkene jeg bruker og mine personlige tanker rundt disse. Jeg har ikke tatt med små spesialforretninger.

Ultra (red. Nå Jacobs) Essendropsgt. 9 ved Colosseum

Kvalitetsbutikken nr. 1 som kan være litt vanskelig å finne om du ikke har vært der før. Den ligger nemlig i kjelleren, på andre siden av gaten for Colosseum kino. Det er bra med parkering i kjelleren under kjelleren.

mathandelmajor4

Ja de er generelt litt dyrere enn alle andre rundt i området, men utvalget og kvaliteten på varene gjør at det likevel er en fryd å handle her. Jeg liker å ha god tid når jeg går hit. Veldig rent og pent i lokalene. Og oversiktlig, selv om butikken er stor.

Noen gode tilbud dukker ofte opp, og da er det gjerne på alternative morsomme varer som gir ny glede i hverdagen.

Frukt og grønt møter deg i døren, og utvalget er veldig bra.

mathandelmajor5

Bra kjøttdisk og noen frysedisker med sære varer, fra hele spegriser til and og rype. De modner også kjøtt selv.

mathandelmajor6

En bra fiskedisk med godt utvalg av ferske varer.

mathandelmajor8

Stort utvalg av ost, pålegg, ja egentlig av alt.

Gode fagkunnskaper er det også på de ansatte. Spesielt de som jobber bak ferskvare-diskene.

Øl-utvalget her er det beste jeg vet om på Oslo Vest, når jeg skal nøye meg med øl som ikke er over 4.7% da vel å merke. Sterkere øl må en kjøpe på polet.

mathandelmajor7

Jeg liker å ta meg en times safari i denne butikken. Utvalget av råvarer her er best på Oslo vest!

Ungkarskokkens bedømmelse  [rating=6]

 

Bunnpris Kirkeveien 69

En typisk Brustadbu butikk. Trang og liten. Ofte tilbudsvarer på gulvet pga plassmangel (noe jeg synes er uproblematisk). Men i motsetning til Joker, har Bunnpris tilbudene sine alle 7 dager i uken. De skrur ikke opp prisen, eller fjerner tilbud på søndager.

mathandelmajor2

Har også sansen for en del rare morsomme innkjøp som dukker opp her. Som regel veldig hyggelig personal. Snåle frukter som de fronter er genialt!

snalfrukt

Denne butikken har fort blitt favoritten når det gjelder små og raske innkjøp.

Ungkarskokkens bedømmelse  [rating=5]

 

Meny Sørkedalsvn 10b ved Colosseum

Helt klart en veldig bra butikk. Rent og pent. Stort utvalg. Men det er sjeldent jeg går hit. Jeg synes tilbudene er for kjedelige, du finner like bra tilbud hos konkurrentene, samt prisene er litt for høye ellers. En grei kjøtt og fiskedisk, men langt fra like bra som på Ultra.

De havner i limbo, som et sted med kvalitet og pris midt i mellom alle konkurrentene. Jeg velger derfor heller Ultra for de fine råvarene eller Rema 1000 for det billige, begge ligger et kort stenkast unna. Men for all del, en butikk jeg anbefaler om du skal handle mye og variert. Det er ofte litt kaos med parkering utenfor.

Ungkarskokkens bedømmelse  [rating=4]

 

Rema 1000 Sørkedalsvn. 1a

Denne ligger litt for langt unna meg til at det er på min faste rute, men jeg stikker innom en gang i blant. Butikken er velfylt, nesten for fullt, men det gjør at de har et ganske bra vareutvalg.

Har slitt med å finne varer der flere ganger fordi jeg synes det er lite logisk lagt opp. Når jeg har spurt betjening, har det flere ganger oppstått språkproblemer, eller de har ikke fagkunnskapen som skal til. Jeg måtte gi opp å finne noe så enkelt som sukker en gang pga begge ovenfornevnte utfordringene.

Det hender de har noen gode tilbud, som gjør at jeg lokkes hit.

De er helt klart bedre enn Rimi, men siden de ligger så nære Ultra, er det sjeldent jeg kjøper mange poser mat når jeg er på disse kanter.

Ungkarskokkens bedømmelse  [rating=4]

 

Rimi (Nå Coop Extra) Harald Hårfagresgt. 2

De forsvinner snart. Egentlig litt glad for at det blir Coop her på Majorstuen.

mathandelmajor3

Nesten hvert år har jeg skrevet artikler om hvordan de “lurer” folk i denne butikken med brødvarene sine. Det ble aldri bedre. Det er umulig å finne en riktig pris. Og siden mange av brødene er rådyre er dette et problem. Ja de har en elendig kampanje på 25% på det neste (dyre) brødet du kjøper. Om du ikke mister rabattlappen du får i kassa da. Jeg går aldri på Rimi når jeg trenger brød fordi jeg alltid føler meg lurt når jeg endelig ser hva jeg betaler for det i kassen. Les mer her.

brod1

Du kan jo prøve å matche et brød med en pris her.

Personalet er bare passe bra. Lukter ofte svette av noen, og de har ofte lite fagkunnskap. De reddes av de faste erfarne som sitter i kassen og er over-effektive, så sjeldent det er lange køer.

Men ellers er det en grei oversiktlig butikk med normale priser på normale varer. Lite spennende å finne, men det tradisjonelle er på plass.

Ungkarskokkens bedømmelse  [rating=3]

 

Joker Kirkevn. 90

Jokerbutikker er som regel ganske små, kronglete og rotete. Det er jo Brustadbu standarden som er lovpålagt hos disse. Derfor er også denne liten og ofte rotete.

Det hender at Joker har noen gode tilbud i ukedagene som jeg benytter meg av. Men veldig ofte er de «tomme» for tilbudene, og sier at det kommer i morgen. En rask tur til Joker på Adamstuen fikser som regel det problemet. De har som regel de annonserte tilbudene de mangler i Kirkeveien.

Biff tilbudet de har på fredag og lørdag nå for tiden liker jeg veldig godt. Men de liker ikke å sette skilt/pris på det, så du må nok lete litt godt for å finne det. Tips, se etter druene.

jokerbiffskjult

Går aldri hit for å pante tomflasker lengre, selv om de er nærmest. De har nemlig flyttet den sjeldent rengjorte panteautomaten ut på gata. Ja du må faktisk ut av butikken for å pante. Som regel gidder de ikke tømme posene i panteautomatene, men bare stapper tomgodset hardt nedi når alarmen går og “kontakt betjeningen” lyser. Dette gjør at alarmen går annen hver gang noen panter. Flaskepanten tar jeg derfor med til Rimi eller Bunnpris.

Alle tilbud forsvinner også på søndager. En får følelsen av at på søndager skal du flås. Velger derfor Bunnpris på søndager.

Ungkarskokkens bedømmelse  [rating=3]

 

Matkroken Bogstadveien 40

En brustadbu med lite sjarm. De gangene jeg har tatt turen fordi de hadde noen bra tilbud, var de alltid “utsolgt”. De ansatte virker generelt uinteressert. Lite fristende å ta turen hit.


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.