Rema 1000 bløffen: Karbonade med finmalte grønnsaker

Nok en gang gikk jeg innom Rema 1000 med tanke om å fylle min nye app med over 10 produkter, så jeg kunne komme i gang med å spare 10%. Sist gang gikk jeg ut uten å kjøpe et eneste produkt, så skuffet ble jeg. Denne gangen klarte jeg 3 hele produkter. Jeg fant 3 produkter som ikke var dyrere hos Rema 1000 enn hos konkurrentene. De var riktignok ikke rimeligere heller, men ok, de passet inn i appen min. Nei forresten. Tobakken gikk jo ikke inn der, men ok, 2 produkter passet. I dette tempoet, kommer ikke JEG til å klare å fylle Æ to ganger med et produkt i nærmeste fremtid, og de 10% rabattene må jeg derfor se langt etter. Kanskje til sommeren?

Jeg føler meg allerede litt lurt av gull og grønne skoger.

Det blir derfor ikke bedre når jeg ser de “grønne” alternativene til Rema 1000. Jeg blir faktisk ganske forbannet. Jeg føler at det er en “snake-oil” predikant som står på podiet og lover meg ungdommen tilbake, bare jeg kjøper flasken med slangeolje. Den kurerer alt!

OK, nok av personlig forargelse og bitre følelser. Hva med litt fakta?

Rema 1000 selger nå Karbonader med finmalte grønnsaker.

Disse koster 49,- pr. pakke a 450 gram.

Første lovbruddet er vel at det ikke står kilopris noen steder, hverken på pakken eller hyllen der jeg handlet. Men jeg kan forstå hvorfor de ikke skriver kiloprisen. Den er nemlig Nkr. 108,88.

For å sette dette i perspektiv. De dyreste karbonadene av rent kjøtt som Rema 1000 har, koster ca. 81 kr. pr. kg og er fra Nordfjord. De rimeligste som er såkalte Prima vare, “vår laveste pris”  koster langt under 50 lappen. Disse inneholder kun kjøtt. Ja 68% rent kjøtt på de rimeligste faktisk.

Vi vet alle sammen at kjøtt er dyrt i vårt land. Ja svinedyrt. Ikke fordi våre kjære bønder kjører Porsche. De får omtrent det samme pr. kilo som de fikk for 20 år siden.

Kan noen derfor forklare meg hvordan Rema 1000 klarer å selge karbonader, som har blitt spedd ut med 48% billige grønnsaker, skal koste fra 30 til 120 prosent mer?

Hvorfor er de som er spedd ut med 48 prosent billigere råvare de aller dyreste karbonadene du får kjøpt i butikken?

Mulig det er jeg som er gjerrig, men skal jeg betale 109 kroner kiloen for utspedde karbonader, bør de inneholde håndmasert kjøtt fra Kobe!  Ikke nesten 50% restavfall av gulrot, brokkoli og løk.

Jeg regner med, at hvis de svarer på kritikk som denne, så vil svaret ligne på “Dette er et spesialprodukt, og derfor er det dyrere.”

Ja, det koster jo ekstra mye å putte de billigste grønnsakene vi har i en kvern, så den tror vi på.

Nei Rema 1000. Nå begynner listen av bløff, arrogante holdninger til leverandører, og nedlatende holdninger til kunder å nå toppen.

Skjerp dere!2 comments

 • Kjøttkaka

  Hei! Jeg kan ikke svare på vegne av Rema, men jeg har litt erfaring med produksjon av såkalte grønnsakskarbonader. Det jeg erfarer er at vannmengden oppskriften byttes ut med grønnsakene. Vannet i springen er, som vi vet, gratis mens grønnsaker har en kilopris. Riktignok er kg-prisen ganske lav på grønnsaksavskjær, drøye 30,- pr.kg. Brokkoli har et vanninnhold på 91%. Det vil si at en karbonadeoppskrift med 10kg vann trenger 9kg brokkoli + 1 kg vann. 9 kg brokkoli = ca 270 kr. Kort oppsummert: Det er ikke kjøttandelen som byttes ut med grønnsaker, det er vannet som byttes ut!

  • Hei.
   Takk for kommentar. Og jeg henger med i din tolkning/forklaring.
   Men i dette tilfelle tviler jeg sterkt!

   Det står 48% grønnsaker på pakken!
   Ingen skal få meg til å tro at det var 48% vann i kjøttkarbonadene før, som nå er erstattet med kun grønnsaker.

   Ønsker deg forøvrig en trivelig 17. mai.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.