Kyllingkjøttdeig

Først og fremst, takk til dere som var innom denne amatørbloggen forrige måned.

Det at så mange sveiver innom, gjør at jeg må prøve å skjerpe meg med mine tanker og oppskrifter. Flott det, det hever kvaliteten og variasjonen på maten jeg selv spiser hjemme.

Nå har jeg utvidet kategoriene her med varekunnskap. Mulig jeg bytter navnet til matsladder eller noe i den duren. Et sted jeg kan ytre meg om varene jeg ramler over, på godt og vondt. Tips meg gjerne om du finner noe som er hårreisende bra eller dårlig på post@ungkarskokken.com

Jeg ramlet nemlig over en artikkel fra 2008, som omhandlet hva kjøttdeig inneholder. Personlig har jeg alltid likt kjøttdeig bedre enn karbonadedeig, fordi jeg ønsker litt høyere fettinnhold, og synes det er noe som gir smaken i deigen. Rent kjøtt betyr ikke nødvendigvis best smak.

Det som derimot ga meg litt blod på tann var kyllingkjøttdeigen. Da, altså September 2008, inneholdt visstnok kyllingkjøttdeigen fra Prior, 49% kalkunkjøtt. Det er jo hårreisende mye. Ja rett og slett lureri.

Jeg surfet meg derfor videre til Prior sine sider, for å sjekke om det hadde skjedd noen forandringer. Og jo da, nå er det “kun” 19% kalkunkjøtt fra låret. Ok, litt bedre er det. Eller?

“Oppdatering. 2013. Nå inneholder kyllingkjøttdeig kun Kylling lårkjøtt (97 %)”

Ja alt kjøttet er fra låret, også fra kyllingen. Dette startet en liten debatt på Facebook.

Alle har jo hørt ryktene om at det havner mye rart i kjøttdeiger. Skjer det ved feiltagelser, ok, tabber kan skje. Men spørsmålet som fikk meg til å tenke var, hvor slutter låret, og hvor begynner kalkun testiklene? Blir det brukt annet avskjær? Jeg aner ikke. Personlig vet jeg bare at jeg har mistet lysten på kyllingkjøttdeig.

Derimot, skal jeg nå ut på Joker, for å kjøpe Edelgris kotteletter fra Gilde, til 29.90 pr. kilo. Litt forvirret er jeg da, siden det står “ferske edlegris kotteletter/frosne med skalk”. Betyr det at de vanligvis ikke er ferske? Eller vanligvis ikke fryses ferske?

Satser på dårlig korrektur fra den som lagde annonsen. Edelgris er uansett bedre en den purka jeg pleier å spise av. Og prisen er det ikke noe å si på.