Test: Hellstrøms Ovnsbakt Svinenakke

Da var den 3. og siste ferdigretten til Hellstrøm testet. Må innrømme at jeg sparte denne til sist fordi jeg hadde store forhåpninger. Dette er også den dyreste av ferdigmaten til gourmetkokken Hellstrøm. Den kostet 95 kroner på Coop.

Dette var altså i følge pakken de beste stykkene svinenakke bakt med aprikoser, svisker, ingefær og sitrongress. Sausen er avrundet med Armagnac og pepper. Høres forlokkende ut.

svinenakke1

Når jeg titter på ingredienser på pakken må jeg innrømme at jeg blir noe forvirret.

Jeg antar at jeg leser dette feil men…..

 • 53,4% potetpurè
 • 46,7% svinenakke med svisker
 • 8,5% svisker, kalvekraft, hvitvin osv osv
 • 4,7% tørkede aprikoser
 • 0,6% ingefær, sitrongress mm.

Blir ikke dette 113,9% vare da? Det står % andel i forhold til hver enhet. Det forklarte jo alt. Eller?

svinenakke2

Her er oppvarmingsmetoden vannbad. Altså, du tar en kjele, koker opp vann, har posene med Hellstrøms svinenakke og potetstappe oppi, trekker kjelen litt til side/skrur ned varmen så det ikke koker. Venter i 15 minutter. Så tar du ut posene, klipper opp i ene enden og heller det ut på en tallerken.

svinenakke3

Alternativt stikker du hull i posene og har de i mikroovn i 2,5 minutter

Du bruker altså rundt 20 minutter på å få denne ferdigretten ferdig. Lurer på om ikke denne vil passe like godt eller bedre i mikroovnen.

svinenakke4

Dommen:

Igjen pluss for uthevet skrift for allergikere. Og her trenger du ikke lage noe tilbehør.

Men, 15 minutter i kjele med varmt vann var ikke nok. Du bør bruke 20 minutter, og pass på at den er like under kokepunktet hele tiden. Min rett ble lunken etter bare 15 minutter.

Jeg hadde gledet med til denne. Men ble litt skuffet. Det var for søtt. Med både søtlig saus, svisker og aprikos, ble det for mye fruktkompott for meg. Misforstå meg rett. Svinenakken var veldig mør og god. Sausen var også veldig god helt alene, eller sammen med den kjedelige potetstappen (potetpurè på Hellstrømsk).

Men en må regne med at ved enkelte anledninger, så tar en litt av alt på en gaffel og hiver i munnen. Da ble det en alt for søt sammensetning for meg.

På de tidligere ferdigrettene til Hellstrøm spiste jeg opp alt. Denne gangen lå det nedfallsfrukt igjen.

Liker du søte retter, og har god tid, er dette 113,9% for deg. Ellers styr unna.

Terningkast 3

Prøv heller TexMex svineknoke.


6 comments for “Test: Hellstrøms Ovnsbakt Svinenakke

 1. April 22, 2015 at 23:40

  Er det bare meg eller er dette det minste stykke kjøtt jeg har sett .. det ble så det fylte hjørnetanna og alt for mye myke saker trenger noe å tygge i ikke bare purre, svisker og saus. Jeg har fremdeles tenner !!

 2. November 26, 2014 at 20:04

  alt for lite kjøtt

 3. September 17, 2014 at 15:18

  ble skuffa over denne. ikke verdt det.

 4. May 10, 2014 at 12:51

  Til dere som mener den er søt.. tilfør retten litt salt…

 5. OleCigar
  April 27, 2014 at 17:45

  Ja, denne sausen er for søt.
  Likevel er denne den retten eg vil vurdera å kjøpa igjen. Mosen er veldig spennande og klarer dei halda same nivå på kjøtet framover (skulle berre mangla til den prisen), forsvarar svinenakken -nesten- den høge prisen.

 6. February 25, 2014 at 00:49

  Bra testa. Siste avsnitt er skrivekunst.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.