Fluffy ostekake med sitron

Superenkel, ingen baking og lite arbeid. Denne fluffy ostekaken med sitron er knallgod, og passer til alle anledninger. Kan livet bli bedre?

En trenger ikke være redd for å ødelegge denne. Den er nesten idiotsikker. Og den er forfriskende, den passer perfekt som dessert etter et tungt måltid. Egentlig passer den til alle døgnets tider. Jeg måtte ha en bit til frokost.

Det du trenger til en kake som gir 10-12 porsjoner er:

  • 3 sitroner
  • 2 pakker Philadelphia ost a 200 gram (Totalt 400 gr.)
  • 1 pakke Gjende kjeks (220 gr.)
  • 100 gr meierismør
  • 4 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 passende form. (Min runde form hadde diameter på 27 cm)

Begynn med bunnen. I en bolle med stavmikser, eller i en kjøkkenmaskin, finknus Gjende kjeksen. Smelt 100 gram meierismør og bland det sammen.

Tips og ettertanke. Jeg håpet at smør/kjeksblandingen ville gjøre det unødvendig å smøre formen. Jeg tok feil. Så noe bakespray eller bakepapir i bunn er å anbefale.

Ha alt oppi formen, og press det ned litt hardt med en skje, så det blir en bunn.

Sett den inn i kjøleskapet.

I en bolle, ha oppi Philadelphia osten, sukker og vaniljesukker. Pisk den fluffy. Det tar ikke mer enn ca. 1 minutt med en miksmaster/håndmikser, men kan ta litt lenger tid om du pisker for hånd.

Vask sitronene og riv skallet av på de minste rivhullene, ha det deretter oppi osteblandingen. Klem saften fra sitronene oppi. Pass på at du ikke får stein fra sitronene oppi. Det er vondt å tygge på.

Pisk det kjapt sammen.

Pisk kremfløten stiv. Fold det inn i ostemassen. Når jeg sier fold, så betyr det å røre forsiktig sammen. Ikke bruk en mikser, men helst en stor skje eller slikkepot.

Smak på dette nå. Om du vil ha den surere eller søtere, er dette tiden du skal tilsette sukker eller mer sitron. Men jeg fant denne helt perfekt etter min smak. Sitron skal jo ha en enelse surhet. 🙂

Skuff/hell massen oppi formen, og med en slikkepot eller lignende, fordel den godt utover bunnen.

 

Ha plastikk over, og sett i kjøleskapet. Den bør stå i 2-3 timer. Den holder seg frisk og fin i minst 4-6 dager.

Denne ostekaken er god, veldig god. Den blir neppe stående lenge i kjøleskapet!