Test: Grandiosa Plenty

Jeg liker ikke Grandiosa. Og jeg må ofte stoppe meg selv i å si nedlatende ting om mennesker som synes en standard Grandiosa pizza er god. Muligens litt arrogant av meg her?

Den smaker jo overhodet ikke som en pizza. Den er slapp og intetsigende på ganen. Serverer du den til noen fra land som kan pizza, som Italia eller USA, vil de muligens brekke seg mens de lurer på hva i alle dager vi nordmenn har gjort for å ødelegge smaksløkene. Og jeg er enig. Jeg spiser heller flatbrød med ketchup selv.

Skal en først kjøpe frossenpizza, finnes det en mengde frossenpizzaer som smaker mye mye bedre.

Grandiosa har også prøvd seg på andre varianter, men de faller ofte gjennom de også. Dårlig smakløs bunn, lite krydder og utrolig gjerrig på grønnsaker og pizzasaus.

Når har de kommet med en ny pizza, og siden Coop hadde medlemstilbud på denne (25 kroner nå i uke 15), og gjerrigheten slo inn, måtte jeg teste.

Den nye pizzaen heter Grandiosa Plenty! Og den antyder at det er mer av det meste. På baksiden skryter de som følger:

“Små smaksbomber for en saftigere pizza.”

“Bunn som er saftig inni og sprø utenpå.”

Jeg tok ut pizzaen, og satte den i ovnen på 225 grader som de helt riktig anbefaler.

En feil vi ofte gjør er å steke pizza på for lav varme.

Mens den stekte seg ferdig, tok jeg frem det jeg regnet med at jeg trengte. Nemlig salt, pepper, oregano og hvitløk. Jeg har til gode å ikke trenge mengder av krydder på en standard Grandiosa. Jeg pleier nemlig å bekrefte at jeg ikke har ødelagt mine smaksløker en gang i året med å teste en standard Grandis.

Men først skulle den testes uten tilsatt forbedringer.

Konklusjon

Førsteinntrykket når den var ferdig, var langt fra så ille som forventet. En kunne tydelig se både rødløk, sjampinjong og tomater spredt rundt omkring kjøttdeigklumpene.

Å si at det var plenty, er nok å overdrive, men en klar forbedring er det liten tvil om.

Da var det bare å tygge i vei.

Det aller første som slo meg, var en viss sødme. Og den var overhodet ikke ubehagelig. Sukker eller sødme bør brukes i alle typer tomatsauser, da ren tomat ofte får en litt besk smak. Og her var det brukt sødme helt riktig. Pizzasausen var mild og balansert. Men i typisk Grandiosa-stil, fortsatt en anelse kjedelig.

Folkene fra Stranda skryter også av at de bruker ordentlig (ekte) ost fra Tine. På ingredienslisten står det både Jarlsberg og Mozzarella. De kunne nok ha spandert litt mer ost, men for all del, det var ikke helt glissent. Og den smakte helt ok. Mer mozzarella please?

Smakene ellers, vel jeg kunne kjenne tomatene, og en anelse sjampinjong, men selv om jeg med vilje spiste en bit med mye rødløk, kom akkurat den for lite frem. Løk som fryses blir ofte kjedelig, og en bør derfor bruke mye mer.

En kunne også smake, om en kjente virkelig godt etter, en anelse chili. Ikke bry deg om å ha hageslangen klar for å slukke halsbrannen. Du må lete godt for å kjenne styrken.

Kjøttdeigen som er brukt er også tilsatt grønnsaker. Den hadde en grei smak, men igjen, litt lite krydder.

Smakene her var mye mer balansert enn ved tidligere pizzaer fra Grandiosa. Ved å strø en anelse usunn salt på, kom de også mye bedre frem. De kunne nok vært litt mer rause med krydderet. Og smaksbombene de skrøt av fant jeg nok ikke. Forøvrig lurer jeg på hvordan en smaksbombe kan gjøre den saftigere.

Ja bunnen ja. Den var litt sprø utenpå, og litt myk inni, akkurat som de skrøt av. Og smaken var ikke fullt så ille som forventet. Ok, smaken på bunnen var helt grei, jeg er bare ikke vant til å si noe sånt om bunnene til Grandiosa.

Om noen holder en pistol til hodet mitt, og krever at jeg må velge en Grandiosa, ville jeg uten å nøle valgt en Plenty. Alt i alt er nok dette den beste pizzaen Grandiosa har kommet med. Den når ikke opp til de beste fra f.eks. Dr. Oetker (min ydmyke mening), men det er fremskritt å spore på Stranda. Nei ikkje den stranda!

 

Grandiosa Plenty

Kr. 49.90
4.7

Smak

5.0/10

Pris

5.0/10

Kvalitet

4.0/10

Det positive

  • Litt mer grønnsaker
  • Litt bedre smak
  • Grei bunn

Det negative

  • Kunne krydret mer
  • Fortsatt litt kjedelig

One comment

  • Odd

    Plenty er alt for søt etter min mening, smakes som de har glemte tomat sammen med tomatopuréen i sausen. trenger en mer salt og robust ost enn tines. helt ærlig etter første biten trodde jeg noen hadde pranka meg og brukt strøsukker over helee pizzaen ja så søt smaker den. trenger en helt ny krydderprofil og mindre tomatpure i sausen og mest sannsynligvis en annen type ost skal denne klare å karre seg opp fra mer enn 2 av 5 stjerner etter min mening.
    hadde noen satt en pistol til hodet og sagt at jeg måtte velge plenty tror jeg heller jeg har spist kula istedenfor

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.