Brokkoli kokt i mikrobølgeovn

Mange kokker forbanner mikrobølgeovnen og nekter å bruke den til matlaging. Det er bare fordi de ikke aner hvordan den virker. Å koke grønnsaker i mikrobølgeovn er lett, og det blir knallbra. Her er et eksempel. Brokkoli kokt i mikrobølgeovn blir faktisk bedre enn om du bruker kjele.

Det er selvsagt noen begrensinger med mikrobølgeovn.

Store porsjoner blir vanskelig. Over 2-3 porsjoner vil jeg nok ikke anbefale. Gevinsten går ofte opp i spinningen da.

Mikrobølger trenger som regel ikke mer enn noen få cm inn i produktet. Og da blir store eller tykke porsjoner ujevnt kokt. For ja det blir kokt. Mikrobølgene får vann og fettmolekyler til å vibrere så fort at det skaper friksjon, som igjen skaper varme.

Og næringstoffene blir IKKE ødelagt. Det er en myte!

Så hvordan får du best resultat? Denne fremgangsmåten fungerer på de fleste grønnsaker, men avhengig av tettheten på varen, vil tiden i mikrobølgeovnen variere.

Men for brokkoli er det utrolig enkelt.

Del opp brokkoli i passe buketter. Ha de i en bolle som tåler litt varme. Suppeskåler passer ofte bra. Ha en spiseskje med smør oppi, litt salt, og en skvett vann (Ca. 0.5 dl).

Pakk det inn i plastfolie. Det er forøvrig forskjell på plastfolie. Noen billige typer er så tynne og skjøre, at de kan smelte. Om du har elendig plastfolie, ja det finner du fort ut 🙂

Her bruker jeg typen Toppits og den fungerer helt greit.

Sett den inn i mikrobølgeovnen, full styrke, i 3 minutter. For 2 porsjoner bør du nok bruke 4-5 minutter.

Se så grønn og fristende den ser ut? Og den er perfekt kokt. Den blir ikke gjennombløt og  falleferdig.

Skal du ha brokkoli til 1 eller to porsjoner, ja det går nok med 3 også, ja da anbefaler jeg mikrobølgeovn for best resultat!

Prøv selv!