Vaniljepudding med sjokolade-lokk

Lyst på en enkel men elegant dessert? Her er den.

vaniljepudding8

Den kombinerer to gjennomprøvde smaker som harmonerer ekstremt godt. Nemlig vanilje og sjokolade. Om du er over 6 år, så har du selvsagt smakt sjokoladepudding med vaniljesaus regner jeg med.

Men hva med å snu litt på rekkefølgen av smaker?

Denne desserten er kjempe-enkel å lage, men du må beregne 2 omganger med jobbing, siden puddingen må stivne(avkjøles) før sjokoladelokket legges på.

Dette brukte jeg til ca. 6 porsjoner:

Vaniljepudding

  • 2 dl kremfløte
  • 7 dl lettmelk
  • 70 gr. sukker
  • 2 vaniljestenger

Sjokolade-lokk

  • 1 plate kokesjokolade
  • 1/2 dl ferdigtraktet kaffe (gjerne god kaffe)
  • 1/2 dl fløte

Det viktigste når en lager pudding, er forholdet mellom det flytende og gelantinplater. Det står på pakken med 10 plater at en skal bruke 12 pr. liter. Hmmm. Ok, hvorfor kommer ikke pakken med 12 tro? Uansett, jeg liker å bruke 10. Ikke av prinsipp, men fordi dessertpuddingen da ikke blir for hard.

Jeg har også med hell, ikke brydd meg om regelen om å legge gelantin i bløt først, men denne gangen valgte jeg å gjøre som anbefalt.

Legg platene, en etter en oppi en bolle med kaldt vann, og la de ligge i 5-6 minutter.

gelantin

I mens kan du lage din liter med flytende godsmaker (puddingen).

Bland sammen det flytende samt sukker. Du kan godt ha det rett oppi en kjele. Jeg liker en del fløte oppi, jeg tenker ikke kalorier. Du kan selvsagt bruke bare lett melk, men smaken blir best med fløte. Gjerne mer fløte og mindre melk enn det jeg har brukt om du skal feire helgen.

I vaniljestenger, så ligger godsmaken inni. Snitt ned langs hele stangen, og skrap ut innmaten.

vaniljepudding1

Ha innmaten rett oppi kjelen, sammen med stengene.

Vri gelantinplatene som en klut, så du får med minst mulig vann, og ha de oppi kjelen.

vaniljepudding2

Skru på platen på medium varme. Hvorfor medium varme? Fordi melkeprodukter svir seg lett, og koker over hver gang du snur deg. Så pass på å være i nærheten, samt røre ofte.

Gi det et forsiktig oppkok. Har du skrapt godt ut av vaniljestengene, vil du få de små sorte vanilje-prikkene. Snadder!

vaniljepudding3

 

Etter et oppkok, smak på blandingen. Tilfelle du vil ha den søtere osv. Da kan du røre ut litt mer sukker i den varme blandingen.

Rør godt og hell det deretter oppi passende serverings-glass eller boller.

vaniljepudding4

La det stå ute til det er passe lunkent før du setter det i kjøleskapet (Å sette varme ting i kjøleskapet senker temperaturen, og da kan annen mat bli dårlig fortere). Der bør det stå i 2-3 timer for å stivne ordentlig.

Etter at puddingen har stivnet, er det tid for sjokolade-lokket. Dette er superlett. Ha kokesjokoladen i biter oppi en bolle.

vaniljepudding5

Sett det i mikrobølgeovnen til det blir mykt. Det tar ca. 30 sekunder på min.

Tilsett kaffen og røre litt rundt. Tilsett fløten og røre litt rundt. Dette skal bli en tykk god sjokoladesaus. La den avkjøle seg litt, bli i underkant av lunken. Men ikke la den stivne.

vaniljepudding6

Med en skje, ha sausen på toppen av puddingen.

vaniljepudding7

Sett desserten i kjøleskapet i 10-15 minutter. Da er den klar for servering. Du kan selvsagt lage denne dagen før. den holder seg godt i 3-5 dager. Bare pass på å ha platikkfolie rundt så du ikke får “kjøleskap” smak.

Pyntes gjerne med pisket krem og/eller litt frukt.