Test: Billig bacon fra Bunnpris

Bacon er noe mange nordmenn elsker. Bacon er også, til min irritasjon, det kjøttet som varierer mest i pris og idiotiske navn. Søndag fikk jeg lyst på egg og bacon, og kom over Bunnpris sin bacon med svor til en billig penge, og jeg måtte teste.

Bacon er ikke lett å velge om en skal være pirkete. Er det tilsatt vann eller ikke? Røyket, ikke røyket? Har de brukt ekte røkeri eller smurt på juksesyrup? Lettsaltet, veldig saltet? Med eller uten svor?

Også alle de tåpelige navnene da. Hvilken stjerne kommer Stjernebacon fra? Skogsbacon?

Denne pakken med bacon kom altså fra Bunnpris, og var laget av Kløverkjøtt AS. Kløverkjøtt leverer mye billig kjøttvarer til Bunnpris, og ofte er det ganske grei kvalitet. Prisen var overkommelig. 105 kroner kiloen, og denne pakken inneholdt 3 ganger 150 gram, og kostet totalt Kr. 47.50. Dette er rimelig. Prisen på bacon ligger ofte på rundt 150,- pr. kg eller over.

Denne hadde også svor. Diskusjonen om en ønsker svor eller ikke skal jeg ikke begi meg inn på. Jeg liker svor. Punktum.

Skivene så ganske greie ut.

Diskusjonen blir også store om en vil snakke om metoder som er best for å steke bacon. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg har testet de fleste metodene. Mikroovn, vaffeljern, i ovn oppå tørkepapir, og ikke minst stekepanne. Alle metodene virker!

Men skal du ha sprøstekt bacon, er det generelt en viktig regel i mine øyne. Fett må renne av bacon under eller rett etter steking. Ellers kan den bli bløt og slapp. Og bruker en stekepanne, er sterk varme å foretrekke. Men hvilken metode du foretrekker, er opp til deg. Tror du at du har funnet verdens beste metode, så stå på.

Jeg stekte baconet på tradisjonell metode i panne.

Jeg brukte relativt sterk varme.

Etter at jeg hadde stekt skivene ferdig, la jeg de på tørkerull for å fjerne rennende fett, mens jeg stekte noen egg og gjorde i stand brødskivene med salat og tomat.

Konklusjonen:

Jeg hadde hele tiden i bakhodet det faktum, at denne baconpakken kostet 50 kroner kiloen mindre enn de med fantasifulle navn.

Skivene ble sprø og fine, og de krympet ikke nevneverdig mer enn andre. Krymper bacon veldig, kan det ofte tyde på mye tilsatt vann. Jeg aner ikke om eller hvor mye vann som er tilsatt her, men det var heller ikke et problem.

Svoret ble kanskje litt hardt, men overkommelig å knuse med tennene.

Smaken var bra. Kanskje litt i det mildeste laget. Jeg hadde tålt enda mer røyksmak og enda mer salt. Så for dere som liker mild bacon er dette perfekt.

Jeg synes en får mye for pengene her. Og det faktum at det kommer fra Bunnpris, som jo som regel har åpent på søndager, og ikke setter opp prisene på disse dagene, gjør at jeg helt sikkert kommer til å kjøpe denne igjen. Og det med god samvittighet.

Det finnes helt klart bedre bacon, som da koster 50% mer, men billigbacon fra Bunnpris passer meg perfekt en søndags formiddag.

Denne anbefales.

Terningkast 5.Bunnpris bacon med svor

105,- pr. kg.
7.5

Smak

6.0/10

Pris

9.0/10

Det positive

  • Mild smak
  • Krympet lite ved steking
  • Svært rimelig

Det negative

  • Mild smak
  • Litt lite salt og røyksmak

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.