Syrniki – russiske pannekaker

Det var ikke planlagt å lage disse, men jeg hadde en del Cottage Cheese igjen, og søkte på nett for morsomme måter å bruke det opp. Syrniki – russiske pannekaker dukket stadig opp i søkeresultatene, og jeg hadde aldri laget det før.

Jeg er glad jeg gjorde det. Dette var både lett og godt, samt ga meg en flott ny rimelig og rask oppskrift til frokost, dessert eller snack.

Syrniki – russiske pannekaker

Syrniki er russiske pannekaker. Men en bør ikke forveksle det med norske pannekaker. Det er mange forskjeller. Alt fra røra, som her er en deig, til tykkelsen. Generelt så er Syrniki tykkere. De kan variere fra samme tykkelsen som amerikanske pannekaker, til wienerbrød størrelse. Du velger dette selv, avhengig av hvordan de skal brukes.

Ja og deigen da. Det er altså ikke en delvis flytende røre som vi er vant til her til lands, men kan sammenlignes med en litt myk bolledeig.

Hovedingrediensen er egentlig noe som heter ” tvorog” eller “Quark“, som kan sammenlignes litt med Cottage Cheese, som jeg bruker i denne oppskriften.

Det kan også diskuteres hva slags tilbehør som skal brukes. Jeg valgte jordbærsyltetøy og melis. Men alt fra rømme, lønnesyrup, honning eller eplemos anbefales rundt omkring.

Til 5 store Syrniki, som er mer enn nok for 2-3 personer da disse er litt mektige, brukte jeg følgende:

  • 1 beger a 250 gram Cottage Cheese
  • 2 egg
  • Ca. 4 dl mel
  • 4 ss farin
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • Rikelig med olje til steking
  • Ønsket tilbehør

Dette er egentlig utrolig lett. Ha egg, Cottage Cheese, farin, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, og pisk det godt sammen.

Tilsett 2/3 deler av melet og rør/kna det sammen til det blir en deig. Tilsett mer mel om nødvendig, til du får en deig som ligner på en litt myk bolledeig.

Sett på en stekepanne på medium varme, med rikelig olje oppi.

Når pannen er varm, ha rikelig med mel på hendene, strø gjerne litt på deigen, og form boller. Klem de så sammen så du får ønsket tykkelse og ha de oppi stekepannen. Mine ble litt “burger-størrelse”. Du må gjerne lage de tynnere om du ønsker, men mine ble veldig saftige og gode, selv om de var ganske tykke.

La de stekes til de blir gyldne på begge sider. Snu de ved behov.

Det tok litt tid, de skal stekes litt sakte for å bli ferdig. Mine brukte ca. 5-6 minutter på hver side.

Legg de på et tørkepapir først så oljen kan renne av. Legger du de oppå hverandre med en gang, kan de miste litt av sprøheten.

Så er det bare å servere med ønsket tilbehør.

Syrniki – russiske pannekaker

Dette er knallgodt. Det er gøy med sånne lette oppskrifter som en kan hive sammen på kort tid.