Skjenking av alkohol er uglesett.

Skjenking av alkohol er uglesett. Det er så enkelt å skylde på utesteder som serverer et glass.

  • Om en skjenker alkohol, innebærer det fyll!
  • Om en skjenker alkohol, mister folk besinnelsen.
  • Om en skjenker alkohol, tar mennesker mer på hverandre.
  • Om en skjenker alkohol offentlig, blir det derfor mye mer smitte i samfunnet.

Skjenking av alkohol er et nytelsesmiddel som de fleste (svært mange) liker men få tør innrømme. Tabu. Altså uglesett.

Fakta legges ikke til vurdering når smittevern og alkohol diskuteres. Da blir det kun vist frem «worst case» scenarioer og antagelser. Tall vises ikke frem. Erfaringer vises ikke frem. De sunne menneskene i helsenorge kommer med påstander. Ikke fakta. Alkohol er altså uglesett.

Det faktum at kun 1% av smitten i sommer kom fra utesteder brukes ikke som eksempel på hvor flinke utesteder har vært.

Det glemmes. Skjules? Og ikke kom med den påstanden at det var lav smitte på utesteder fordi det var generelt lite smitte i sommer. Eller de fleste satt ute. Vi snakker her om prosent!!! Ikke antall. Kun 1% av all smitte kom fra utesteder. Hvor kom resten fra? Den skjulte smitten ble automatisk overført til utesteder. Politikere og helsevesenet visste jo at det var der det kom fra! Alle skjenkesteder er uglesett!

Det brukes antagelser, ønsketenkning og «når jeg var ung» tanker når smittevern og alkoholskjenking diskuteres blant dinosaurene i regjering, Helsedirektoratet, FHI og Stortinget. Aldri fakta. Er det for mye forlangt å etterlyse fakta? Konkrete bevis?

Sakte med sikkert har det kommet frem at importsmitte har vært grunnen til stor smitte i høst og vinter. Det tok evigheter før det ble slått ned på. Det tok derimot ikke lang tid for regjeringen å sette strenge skjenketider. Da fortsatt uten tall eller fakta. Men de visste jo bedre enn alle oss andre. Skjenkesteder er uglesett!

En kan lure på hvordan våre politikere oppførte seg som unge. Var de alkoholiserte, ukontrollerte drittunger? Er det derfor skjenking er uglesett?

Joda, det var et par tilfeller av idioter i utelivsbransjen som overdrev festingen i sommer. Men om en hadde hatt en operativ skjenkekontroll (de er vel også permiterte nå?) hadde de fort kunnet bli stengt. For om det er en ting vi i Norge er flinke på, så er det å kontrollere utesteder, og sette uvanlige strenge krav til tafatte nordmenn som bare sier «javel». Skjenkekontrollen er jo ikke så veldig godt kjent for å se mellom fingrene på regelbrudd. Jeg tipper de hadde klart jobben.

En hel bransje har blitt uglesett, hindret og nedstengt. Uten noe som helst fakta, tall eller fornuft. «Men vi vet jo, alkohol skaper større smitte!» Uglesett!

Importert arbeidskraft derimot, det er trygt!

Ja utenom stigmatisering og forhåndsdømming, finnes det ikke bevis for at utesteder med strenge smitteverns-krav øker smitte.

Men de fakta regjeringen og bl.a. byen Oslo kommer til å slite med, om noen gidder å ta det opp i etterkant, er at det ikke finnes nok bevis for at en hel bransje har blitt straffet. For det finnes ikke tall eller fakta som støtter dette. Bare bedrevitenhet. Bransjen er uglesett!

Og fra en søring til dere nordlenninger, jeg ber så mye om unnskyldning.

At Nord Norge skal slite med strenge regler fordi Oslo øst har høy smitte pga boliger med (for) mange beboere, religiøse storsamlinger uten kontroll, manglende språkkunnskaper, eller ishaller i Østfold som har hatt en -1- storsmitter, er for meg uforståelig.

Dette er en fellesstraff, ikke dugnad. Alle skal lide!

Bransjen er forhåndsdømt fordi alkohol er fy, selv om de fleste i regjering og stortinget storkoser seg med et glass i det skjulte i sine fine hjem. De dinosaurene sier vel «Jeg klarer meg fint uten utesteder, så da gjør andre det også».

Distansering fra de som mister jobber, sliter økonomisk, eller trenger sosial kontakt er en uaktsomt handling som de burde dømmes for. De har hverken empati eller forståelse når de kommer hjem til sin tempererte Barolo. Det skjer kun når kamera er påskrudd og en reporter er i nærheten.

Alkohol betyr ikke automatisk smittefarlig fyll, med mindre en tvinges til hjemmefest uten kontroll.

P.s. Denne artikkelen er skrevet med minst 1 i hjemmepromille! Skrivefeil sees derfor på som en selvfølge.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.