Rensdyr-medaljong med fløtesaus

Ja jakten på villrein begynte 20 august. Nå tror ikke jeg at den rensdyrbiffen jeg kjøpte på Rimi er fra villrein, men det var en god pris, og rensdyr er jo nydelig uansett.

Men jeg blir alltid irritert når et kjøttstykke heter biff. Nå for tiden får du jo laksebiff, svinebiff, rensdyrbiff, ja biff fra alle dyr. For meg skal biff komme fra storfe. Ikke fra alle andre dyrearter.

Nuvel.

Jeg laget medaljoner av dette. Altså små, litt runde stykker, som ofte serveres parvis.

Disse stekes omtrent som storfe. Rensdyr kan fort bli tørt om det stekes for mye, så medium rå er å foretrekke for meg.

Disse medaljongene mine var ca. 2 cm tykke. Jeg krydret med kun salt og nykvernet pepper, og stekte de omtrent 3 minutter på hver side, og lot de deretter hvile i 3-4 minutter før jeg serverte de.

Til dette nydelig kjøttet, hadde jeg selvsagt en fløtesaus til. Min variant av fløtesaus er enkel. Jeg hadde oppi stekepannen jeg nettopp hadde stekt rensdyret med,  følgende:

  • 2 ss rømme
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss brunt sukker (Jeg liker ikke å misbruke brunost oppi en saus)
  • 1 ts pepper

Dette rørte jeg rundt og lot koke til passe tykt. Altså ca. 1-2 minutter. Kan spe ut med melk eller mere fløte om den blir for tykk.

I tillegg hadde jeg noen ovnsbakte sjampingjonger som jeg tok ut stilken og fylte med tyttebærsyltetøy, og kokte nye norkse poteter.

Hmmm. Nydelig. Men om noen har litt villrein til overs, ta kontakt!!

Høsten er en spennende mattid.