Refleksjoner 2013. Velkommen 2014!

Som vanlig kommer det hauger med mimresider på slutten av året.

Det kan virke irriterende, men om en ser på året som har vært, kan det brukes til fornuft når en ser etter forbedringspotensialene sine. For alle har vel det?

Jeg så på hva som var mest populært i 2013 av oppskrifter. Noen overraskelser var det der.

Topp 5 så slik ut:

  1. Ovnsbakt laks og pasta. (April 2013. Ble irritert på frossen hurtigmat som er enkelt å lage fra bunn av) 
  2. Sennepglasert røkt svinekam med gratinert blomkål (Skrevet i oktober 2012. Fortsatt populær)
  3. Ovnsbakte Amandine poteter (August 2009. Ganske enkel oppskrift. Men flott at folk gjør noe med poteter)
  4. Hjortestek med stuet rosenkål og portvinsaus. (Desember 2011. ) 
  5. Ovnsbakt svineknoke (Mars 2011. Morsomt å se at denne er populær. Rimelig mat som smaker nydelig! )

Skal se å få laget noen av de eldste rettene/innleggene på nytt, og ta noen bedre bilder.

Ellers har jeg bestemt meg for å handle mindre på Joker og mere på Bunnpris neste år når jeg på søndags shopping. Hvorfor? Synes Joker er en grisk kjede. Alle tilbud blir fjernet på søndager sånn at butikkene kan sno søndagsshoppere for mest mulig penger. Bunnpris holder på alle tilbud, prisene er de samme hele uken. Og jeg har blitt lurt mange ganger i 2013 av Joker butikker. Ikke nødvendigvis fordi det er planlagt. Men pga rot i prising og manglende opplæring av betjening. Må alltid være ekstra våken når en handler på Joker.

Jeg skal også handle oftere på Centra/Ultra/Jacobs når jeg skal ha kvalitet. Ja, dette koster litt ekstra. Men Ultra Colosseum er uten tvil den butikken i mitt nærområde med størst utvalg, de beste ferskvarene, og best opplærte betjeningen. Klarer aldri gå hit å ha det travelt. Jeg må snoke i alle hyller, skap og disker. Anbefales!

Rimi blir nok fortsatt den butikken jeg vil handle oftest i. De er ikke best, eller rimeligst bestandig, men gjennomsnittet er greit. Er fortsatt irritert på brødpolitikken til RIMI Majorstuen. Dyrt brød, samt priser og brød samsvarer sjeldent. Ja ofte er det umulig å finne ut av prisene. Brødet ligger der det er plass.  Så jeg kjøper brød andre steder i trass.

Jeg må ut å spise oftere. Jeg var ikke flink nok til det i 2013. Men mange restauranter kjeder vettet av meg. De lager kun dvask mat til stressede mennesker som ikke gidder lage mat selv. Jeg går ut for å bli innspirert, ikke for å slippe kjøkkentjenesten hjemme. Noen forslag?

Ungkarskokkens Ærlige Røde kom ut da. Er ganske stolt av den vinen. En rund, ukomplisert naturvin som er syrefattig. Smaker fabelaktig godt “chilled”, på terrassen eller til kveldsandakten. Eller temperert opp til middagen. Ikke smakt den? Den kan bestilles på nettbutikken til Vinmonopolet.

arligerodgreen

Tusen takk til alle lesere.

Ønsker dere en gastronomisk flott og fornuftig 2014.

P.s. Er du inne på sidene, trykk gjerne på en reklamebanner eller to. Da støtter du mitt matbudsjett. 🙂

P.s. 2     Ja, jeg er fortsatt ungkar.;-)

One comment

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.