Pizzarull

Eller promillerull. Jeg kom hjem her om dagen (natta), og var selvsagt sulten. En titt i kjøleskapet avslørte at jeg hadde glemt å handle, og rådene var dyre. Eller billig kanskje.

Jeg satte i gang, og lagde meg noe jeg til slutt måtte døpe Pizzarull.

Siden jeg regnet med å gjennomføre en bedre Pizzarull med mindre promille, laget jeg en til i dag, for å sjekke om dette egentlig er godt. Det viste seg og holde mål. Det var godt! Det som står i kursiv skrift, er den edrulige forskjellen, tror jeg. Men, den er uten tvil raskere å lage med litt innabords.

Oppi en bolle, hadde jeg 2 dl mel, 1 lite egg, 1 ts bakepulver, ca 1 dl melk jeg hadde lunket i mikrobølge ovnen. Rørte dette godt sammen, tilsatte litt mel eller vann for å få den passe lett/tykk å jobbe med. Knadde den så i 2-3 minutter.

Strødde litt mel på benken, litt på gulvet og litt i tryne. Så la jeg deigen på benken, og knadde og klemte den ut til den var passe utstrukket. Den trenger ikke være perfekt rund eller fin i formen. ( Å kjevle ut for å få den jevnt tykk er selvsagt smartere, men ikke nødvendig.)

Så hadde jeg ketchup på og smurte det ut over deigen. (En ordentlig pizzasaus laget med tomat pasta, frisk basilikum, salt, pepper og sukker var mye bedre).

Så var det fyllet. Jeg skar opp løk, salami og ost, og strødde dette jevnt utover. (Jeg la til frisk sjampinjong og paprika i dag, men du bruker det du liker av friske grønnsaker eller kjøtt.)

Krydret dette med Herbs de Province, nykvernet pepper , hvitløkspulver og litt salt. (Forsiktig med saltet. Husk at salamien er veldig salt.)

Rullet dette så sammen, og la det på et stekebrett med bakepapir. Husk å legge skjøten ned. Smøre litt oliven olje på toppen.

Bake den i ovnen, ca 15-20 minutter på 180 grader.

Denne var stor nok til 2, eller nattmat og frokost for 1.