Påskeskinke med frisk asparges

Påskeskinke, juleskinke eller sommerskinke. Den bytter navn avhengig av tid på året, og er ofte på tilbud. Røkt og kokt, kokt, kun røkt, og et par marinerte utgaver også.

Uansett hvilken type du har kjøpt, så passer det fint med frisk asparges. Ok, det er litt tidlig for asparges fra dette kontinentet, men jeg fant noen importerte grønne som så fine ut.

Og enklere enn dette kan det vel nesten ikke gjøres.

Først vask og rens aspargesen. Kutt gjerne av nederste delen/stilken, der den ofte er litt lysere,og skrell de opp til der toppene begynner.

Skjær noen litt tynne skiver skinke. Strø forsiktig litt salt på en asparges, og rull skinkeskiven rundt. Legg disse i en ildfast form. (Stikk tannpirkere gjennom om du føler at skinkerullene ikke vil ligge i ro)

Litt vann oppi formen. Skal dampe mere enn det stekes.

Ha litt vann oppi formen. 1-2 dl holder. Vi ønsker mest å dampe, ikke steke det hele. (Her kan du også eksperimentere litt. I stedet for vann, bruk hvitvin, oksekraft, spe ut litt BBQ saus, eller annet flytende som du liker) 

Sett det i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.

Vips så er det ferdig.

Jeg laget litt spinat til. Hadde to never nyvasket frisk spinat oppi en stekepanne med litt olje og finhakket løk. Litt sjøsalt.

Hasselback poteter hørte også med.

Nydelig påskemat som er så kjapt å lage, at du rekker det før “afterski” begynner.