Omelett

Omeletten er undervurdert. Den passer godt til både lunsj og middag. Også er den rask å lage, og den hjelper deg renske opp i kjøleskapet. For rester er perfekt her.

Jeg brukte:

3 egg
3 skiver skinke
rester (kokt potet, løk, purreløk)
Brødskiver
Salat

Jeg tar en bolle, og har 3 egg oppi her å pisker. Noen liker å tilsette litt melk eller fløte, eller ekstra eggeplommer eller eller eller. Jeg foretrekker 3 egg. Å begynne med vanskelige oppskrifter på en omelett synes jeg er noe forbanna tull.

Så, frem med stekepannen, på en litt varm plate, og ha oppi restene. For meg, som sagt, ble det løk og purreløk, og en kokt potet fra i går. Alt dette og 3 skiver kokt skinke delte jeg i passe(litt store) terninger.
La det frese litt (2-3 min) i pannen sammen med litt olje, smør eller margarin.
Krydres. Som oftest liker jeg lite krydder i en omelett, så lenge det er litt smakfulle ingredienser oppi, så jeg brukte kun salt og pepper. Men her er det smak og behag som selvsagt ruler. Eksperimentering med Chili, karri eller italienske urter er moro det også.

Så hell over eggene. Røre ofte i dette. Har du en bra teflon panne skal du kunne bare riste på pannen for å røre rundt.
Like før det blir eggerøre, like før det stivner helt, så samler du alt i en ende av pannen, og lar det stå !/2 minutt på platen, så trekker du den til side, og lar den stå i ett par minutter. Dette for at det skal stivne. Noen liker omeletten litt rennende inni, og noen liker den helt stivnet. Dette avgjør du selv. Bare stek den mer/mindre i pannen.

Så er det bare å snu hele omeletten på en tallerken. Jeg hadde salat og toasted grovbrød til.


Mett og fornøyd atter en dag. Dette tok kanskje 10 minutter å lage.