Lovlig korrupsjon eller sunn fornuft?

I dag kom det frem at bl.a. Stein-Erik Hagen skal hjelpe regjeringen å slanke Norge. Er dette lovlig korrupsjon, eller sunn fornuft? Og hvem representerer Ola og Kari?

Først så trodde jeg det var en vits. Dessverre så var det ikke det. Orkla-Hagen skal sitte sammen med andre fra mat-industrien for å hjelpe oss Nordmenn bli slankere.

Er det virkelig noen som tror på det? Er vi sikre på at det er det Hagen ønsker? Eller er dette bare nok et ledd i å ta kontroll over våre matvaner? For dette vil vel ikke øke salget av “nøkkelhull” merket pizza vel?

Vi har jo forlengst hørt skrekk-historier om USA tilstander. Der har jo Monsanto tatt over mesteparten av matproduksjonen. Der går ansatte fra en jobb i Monsanto AS til USA`s versjon av  næringsmiddelstilsynet. Så etter en plikttjeneste på noen år der går de tilbake til enda bedre, godt betalte jobber i, ja du gjettet riktig, Monsanto AS.

matvare800

I AS Norge ville nok dette neppe skjedd. Vi er forhåpentligvis for gjennomsiktige? Her må det nok helt andre tiltak til for å kontrollere våre matvaner og innkjøp. For la oss ikke glemme, at matvareindustrien lever av dine og mine penger. Ikke noe annet!

Lobbyvirksomhet (bli venn med politikere) er nok ganske vanlig i vårt lille land. Hvor mye innflytelse en da får over nye lover og regler aner ikke jeg. Men du får selvsagt si din mening til de rette menneskene. Og det kan jo fort gi påvirkning.

En annen smart måte derimot, er å starte stiftelser og grupper. Ikke bare kan du få deg noen gode styreverv-inntekter, men du kan også forvalte og utnytte våre vaner og uvaner.

At Stein Erik Hagen, som selv sa i NRK Dagsrevyen  i kveld “Nå er ikke jeg så ofte ute i butikk”, skal være med å slanke deg og meg er for meg helt uforstålig.

Selvsagt er dette bare for å få påvirkningskraft over et tema som har begynt å bre seg i vårt land. Nemlig sunn, frisk kortreist mat. Å være med å forme nye lover og regler så det passer inn i sin egen industri er selvsagt viktig! Så egentlig er dette et kjempesmart trekk av han. Og noe må han jo få igjen for valgstøtten.

Noen andre stiftelser som jeg har lurt mye på tidligere er Økologisk.no som drives av Matmerk.no. De sier bl.a. følgende “Matmerk er en uavhengig stiftelse som som skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon…”.

Ja vel. Så hvorfor sitter det stort sett bare industrigiganter i styret der? Kan det la seg gjøre å være en uavhengig stiftelse og samtidig jobbe i Norgesgruppen, Coop, Strand Unikorn, Tine og Norsk Bonde og Småbrukarlag?

Klarer de å skille mellom hattene de må bære? Jeg vil påstå at det er nesten umulig. Selvsagt tenker de på seg selv og sine bedrifter først!

Hvem er det som passer på Ola og Kari i alt dette her? Er det våre politikere, som gir penger til stiftelsene og/eller mottar valgstøtte?

Hvem er det som representerer din velferd, helse, mage og lommebok? 

Jeg bare spør. For jeg vet ikke.


 

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.