Kyllingfilet bakt i blåskimmelost

For de som elsker blå muggost. Kyllingfilet bakt i blåskimmelost er rett og slett nydelig. Muligens den raskeste måten å lage kyllingfilet på også. Det er ihvertfall ikke mye jobb med dette. Og det er nesten umulig å gjøre noe feil.

Det du trenger til 1 porsjon er følgende:

  • 1 kyllingfilet på 150 til 200 gram
  • 100 gram blåskimmelost
  • 1/2 ts hvitløkpulver
  • Salt og pepper
  • Ønsket tilbehør

Forvarm ovnen til 180 grader C.

Du bør kanskje begynne med tilbehøret først, da kyllingen er ferdig på 15 minutter.

Del kyllingfileten på langs, så du får tynne lange skiver, og legg de i en liten ildfast form eller lignende. Strø over hvitløkpulver, salt og pepper.

Jeg brukte ikke ekte hvitløk her, siden baketiden er såpass kort, at du ikke får ut så mye smak fra den, men om du liker litt rå hvitløk, så bruk heller det. Forøvrig, er denne hvitløken fra Hindu min favoritt. Den har en grei smak for å være tørket hvitløk uten en haug med tilsetninger.

Hindu hvitløk

Og når det gjelder ost, så brukte jeg en litt ukjent type jeg fant på tilbud, men Blå Castello vil også fungere veldig bra.

Sett formen i ovnen, og la den bakes til osten er gylden, det tar ca. 13-15 minutter om kyllingen er i tynne skiver. Tykkere skiver tar selvsagt lenger tid.

Det er det hele. Serveres på tallerken eller forsyne seg rett fra formen. Som tilbehør valgte jeg brokkoli og pasta. Saus trenger du ikke, da fettet/smeltede osten som ligger i formen er nydelig.

En rett jeg anbefaler på det varmeste.