Inntrykk fra “Taste of Oslo” 2013

Ja da var det over for første gang. Jeg sitter igjen med mange varierte inntrykk. Noen positive, noen negative.

Det er første gang Taste of Oslo er avholdt. Men det har vært en stor suksess i mange land i flere år. Det bør nok gjøres noen justeringer neste år. Men er det plass for nok en matmesse? Ja absolutt.

Jeg tilbragte godt over 3 timer på Kontraskjæret på lørdagen. Jeg spiste alt det jeg kom over så jeg var en god del fattigere når jeg dro. For her fikk riksdalere ben å gå på. Taste of Oslo er ikke for alle. Du skal ha litt ekstra penger, og du skal være en livsnyter med sans for de gode litt ekslusive smaker, om du skal kose deg her.

Jeg tar frem det positive først.

  • Mye god mat. Det var jo noen av de aller beste restaurantene i Oslo som viste seg frem. Så smaksopplevelsene var mange, og stort sett svært positivet. Den suverene vinneren ut fra min gane var noki Hanami med “Tataki” oksen dems. Den var utsøkt. Det kostet riktignok fra 60 til 90 kroner for rettene, men de var verdt det. Hanami inkluderte med litt vin til og med.
  • Kokkeskole. For de som vil lære litt, så kan du ta en 45 minutters kurs, og lære en utsøkt rett. Det virket som dette var svært populært.
  • Noen flotte barer. Her var det utsøkte drinker samt noen få bra viner. (Fikk ikke smakt alle vinene.)

Det ikke fullt så positive:

  • Inngangspenger som inkluderte svært lite. Du fikk et lite kokkekurs om du ville. Men smaksprøvene de skrøt av var mangelfulle. Hørte rykter om bondens marked skulle være der, men de fant jeg aldri. Kan på en måte forstå at det tas inngangspenger. Da blir det et “riktig” publikum som de ønsker på en gourmetmesse. Men de burde nok ha inkludert noe mere i de 220 kronene. Ikke alle vil ha kokkekurs.
  • Hvorfor måtte en kjøpe valuta? Du betaler inngangspenger for å få lov til å kjøpe riksdaler. Å hele tiden måtte springe avgårde for å kjøpe mere valuta var litt irriterende. Jeg hadde jo kredittkortet på meg.
  • Lite å kjøpe med seg hjem av varer.
  • Savnet noen gode øl. Det er jo tross alt i skuddet om dagen. Jeg fant kun Carlsberg på flaske, og det er kjedelig.
  • Uoversiktelig hjemmeside. Var ikke lett å finne ut av programmet.

Så konklusjonen blir at dette var en lekegrind for gourmetmat-fantaster med riksdaler å brenne. Mange utsøkte smaksopplevelser, men ta med sparegrisen. Jeg skal begynne å spare riksdaler til neste år umiddelbart. For jeg vil tilbake neste år.

Nå er det bare å glede seg til Matstreif den 13. september her i Oslo.

Klikk på et bilde for å forstørre.

 


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.