Hjemmelaget Hamburger

Et av de første innleggene mine handlet om hamburger. Det er så lett å lage de selv, jeg forstår ikke hvorfor en kjøper de utspedde ferdigproduserte burgerene en får i frysedisken.

Jeg følte at jeg trengte en oppfølger. Hamburger er noe mange liker.

Ha dette oppi en bolle for å lage en stor burger:

  • 180-200 gr. kjøttdeig
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts nykvernet pepper
  • 1/2 ss Worchestershire saus
  • Annet krydder du liker som hvitløk, BBQ saus, Oregano osv osv.

Kna dette godt sammen.

Jeg bruker ikke egg, mel, melk eller veske. En god hamburger er rent kjøttdeig, og som regel er det nok fett i kjøttdeigen til å holde den sammen. Er kjøttdeigen helt uten fett, noe som er svært sjeldent som sagt, så strø litt potetmel i den.

Så er det bare å forme den til en ball, og deretter klemme/presse den ned til den blir passe tykk. Jeg liker de litt tykke, så 1-1,5 cm er passe for meg.

Steke den i en stekepanne, eller på grillen. Det tar ca 5-8 minutter. Noen liker de litt røde i midten. Jeg liker den sånn selv, men bare hvis jeg har laget/malt kjøttdeigen selv.

Skal den være godt stekt, og du er litt usikker, stikk i hamburgeren med en spiss kniv klem/press forsiktig. Er saften som kommer ut rød, så er den ikke ferdig. (Etter litt trening, kjenner du det bare ved å klemme på den).

Hamburger brød er greit å bruke, men har du ikke det, så er toast like godt. Det sammen med tomat, løk, agurk og salat, kanskje ost og majones og voila, du har en knall burger, på svært kort tid. Dette smaker 100% bedre enn de frosne, og det tar omtrent like lang tid å lage.

Jeg laget selvsagt egne potetbåter til.