Grillspyd med kjøttboller

Helt Greskt er dette ikke. Innspirert av sydlige breddegrader er dette i vært fall. Super raskt og enkelt er det også.

Nå har det seg sånn, at jeg har noen hundre grillspyd igjen. Kjøpte en svær pakke for 20 kroner en gang, og greier ikke bruke de opp. Og spyd er så enormt lett å bruke i heimen. Det er et “must” for alle kjøkken. Du får kjøpt trespyd på de fleste større supermarked for en billig penge.

Rask forklaring på bruk av grillspyd: Tre på det du ønsker til middag, krydre og legg i ovnen på en rist. smiley

Litt lengre forklaring til dagens middag.

Jeg tok litt kjøttdeig, ca 200 gram, og knadde inn Aromat, Rosmarin, Timian, Karri og Pepper.
Så laget jeg kjøttboller på ca. 5 kroners størrelser. Kuttet opp løk og rød paprika i store stykker. Så tredde jeg dette på noen spyd. Heller litt oliven olje over, så litt Aromat og Pepper på toppen. Inn i ovnen på 170-190 grader i ca. 20 minutter. Jeg beregner 2 spyd pr. glupske mannfolk som meg selv. 😉

I mellom tiden laget jeg ris. Jeg setter på en kjele med litt olivenolje, en halv løk og en halv rød paprika som er finhakket. Da dette begynner å frese, heller jeg risen oppi, og rører godt rundt. Krydres med litt salt, bitte litt Karri, og en ts gurkemeie for å gi den en fin gul farge. Røre! Så, før den begynner å bli brun/svidd, så heller jeg oppi vann. Ca 3-4 ganger så mye vann som ris mengden i kjelen. Husk å røre godt rundt før du lar den stå å koke, så ikke noe svir seg i bunn. Når er den ferdig? Smak på den!!! Det kommer an på hva slags ris du bruker. Jeg brukte Jasmin ris og det tok ca 15 minutter.

Som saus til dette, hadde jeg litt rømmesaus fra Tunfisk Kabareten jeg laget her om dagen. Det passet perfekt!