Enchilada

Enchilada, er noe så enkelt som en tortilla, fylt med det du liker, rullet sammen og bakt i ovnen.

Mulighetene til variasjon er, ja egentlig nesten uendelig.

I dag fikk jeg lyst på en. Og siden kjøttdeig er på tilbud hos Joker denne uken, passet det bra.

Så enkelt er det. Dette ble nok til 4 passe store Enchiladas. Altså, nok til 2 normale personer, eller bare en stor kar  som sparer en av de til nattmat.

Jeg stekte ca. 200 gram kjøttdeig, sammen med 1/2 rød Chili, en 1/2 finhakket løk, og en hel kinesisk(solo) hvitløk. Krydret dette med Chili pulver, litt salt, pepper, og litt rester av taco krydder jeg fant i skapet.

Så la jeg en Tortilla på benken, hadde noen skjeer med kjøttdeig oppå den, og rullet den sammen. Deretter brettet jeg de innover i enden. (Tips, Tortilla kan være enklere å ha med å gjøre om den er litt lunken/varm.)

La de på et ovnsbrett, strødde rikelig med revet ost over og inn i ovnen. Ca. 200 grader i 10 minutter. Osten skal smelte og bli lett gylden.

Serverte dette oppå isbergsalat med litt Balsamico, og selvsagt HOT salsa saus på toppen. Noen lime skiver havnet også oppå.

Dette er både kjapt, godt, enkelt og som nevnt, lett å variere.

Kanskje bruke tilbehør som bønner, rømme, mais osv.

Du kan bruke oksekjøttdeig, svinekjøttdeig, lammekjøttdeig, ja til og med fiskefarse. Krydre det med de krydrene du liker osv osv osv. Bare pakk Tortillaen inn, og bak i vei!